Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft sagsøgt: Dansker tog patent på 'live tiles'

Microsoft sagsøgt: Dansker tog patent på 'live tiles'

Firmaet SurfCast sagsøger Micosoft for at bruge 'live tiles' i de nye udgaver af Windows. Dansk medstifter tog patent på konceptet, lyder det.

Microsoft forsøger i øjeblikket at vinde markedsandele i computer-, tablet- og smartphone-ræset med nye udgaver af Windows-styresystemet.

De såkaldte 'live tiles', som pryder både Windows 8 og Windows Phone 8, har dog vist sig at give softwaregiganten en udfordring. Et patent fra firmaet SurfCast (se billedet nedenfor) beskriver således lignende 'levende fliser', og det har nu ført til et søgsmål, skriver thenextweb.com.

Historien har imidlertid også et dansk islæt. Ifølge Version2 er danske Klaus Lagermann en af de to opfindere anført på Surfcast-patentet fra 2004.

Klaus Lagermann, der var med til at stifte firmaet, har dog ikke ønsket at kommentere sagen, lyder det videre.

Microsoft frygter imidlertid ikke, at søgsmålet vil få konsekvenser for Windows.

- "Vi er sikre på, at vi vil bevise over for retten, at der ikke er hold i disse beskyldninger, og at Microsoft har skabt en unik brugeroplevelse," siger en talsperson ifølge thenextweb.com.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 08-11-2012 11:08:01

Kunne ikke lade være med at grine lidt for mig selv for umiddelbart nedenunder billedet af det patent er der hod mig en stor Telia reklame som siger : "Forskellen er til at få øje på" og det beskriver vel den her sag meget godt.

Synes også det er trist man sidder på et patent i 8 år og ikke formår at skabe noget ud fra det og alt man kan diske op med er hvad der ligner en gammel fotokopi.

0 0
Mikkel 08-11-2012 11:04:18

Hvorfor sagsøger de første MS nu? MS har da brugt live tiles siden WP7. Lugter lidt af "Vi venter til vi kan få mest ud af det" og ikke princippet.

0 0

Om brug af cookies