Microsoft Surface Pro lider af hukommelsessvigt

Microsoft har bekræftet at deres Surface Pro tablet i 64GB-udgaven rent faktisk kun har 23GB tilgængelig for brugeren.

Microsoft Surface Pro lider af hukommelsessvigt

Når Microsofts nye Surface Pro tablet kommer på markedet i USA og Canada i starten af februar, får forbrugerne måske ikke helt det de forventer.

Det lader til at Microsoft har besluttet sig for at råde over en stor del af den hukommelse, der ligger i enheden, til f.eks. Windows 8 installation, recovery partition og indbyggede programmer.

Det betyder at en Surface Pro tablet, der sælges med 64GB hukommelse, har langt under halvdelen til rådighed for brugeren. The Verge skriver, at der helt specifikt kun er 23GB tilbage når forbrugerne tager den ud af æsken.

Der er dog måder hvorpå man kan få mere hukommelse. Ifølge Microsoft vil det give ekstra plads på tableten, hvis man f.eks. sletter recovery partitionen og ved anvendelse af USB og SD-kort.

Det er ikke kun 64GB-udgaven der er ramt af ”hukommelsessvigt”, også Surface Pro 128GB lider af samme svigt og har kun 83GB tilbage, når enheden sælges fra butikkerne.

Kilde: The Verge

Mere til fortællingen

Fortællingens videre forløb. mobilsiden har bragt sagen videre. 24/1/2013 blev historien fulgt op med en artikel omkring emnet BilBasen udvikler applikation til iPadKlik her for at gå til artiklen.. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.