Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft tjener flere penge på Android end på Windows Phone

Microsoft tjener flere penge på Android end på Windows Phone

I følge en analytiker er Android en større indtægte-kilde for Microsoft, end selskabets eget styresystem Windows Phone.

Det lader til, at Android er en ret god forretning for selveste Microsoft.

Det skriver Androidforum.dk

I følge Citi-analytikeren Walter Pritchard, så tjener Microsoft 5 dollars (cirka 26 DKK) per solgte HTC-mobil med Android.

Microsoft mener nemlig, at HTC krænker nogle af Microsofts patenter, og HTC har derfor indgået et forlig, hvor Microsoft modtager betaling, hver gang HTC sælger en Android-enhed.

Det skulle angiveligt løbe op i 150 millioner dollars (cirka 783 millioner kroner), da HTC har solgt omkring 30 millioner Android-enheder.

Microsofts eget styresystem Windows Phone har til gengæld kun solgt 2 millioner licenser, og med en licenspris på 15 dollars (cirka 80 kroner), giver det en samlet indtjening på 30 millioner dollars (157 millioner kroner).

Microsoft tjener altså 5 gange så meget på Android, som på deres eget OS.

HTC er indtil videre de eneste, der har indgået forlig, men Microsoft går efter hele mobil-industrien.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

KimDotDK 30-05-2011 20:34:11

"Microsoft mener nemlig, at HTC krænker nogle af Microsofts patenter, og HTC har derfor indgået et forlig, hvor Microsoft modtager betaling, hver gang HTC sælger en Android-enhed".

Man skulle næsten tro at HTC rent faktisk krænkede nogen af MS´s patenter, ellers havde de nok ikke indvilget i at betale 5$ per solgte Android enhed.

0 0
Zeb 30-05-2011 11:07:09

WP7 er jo integreret med Bing og reklamer osv. der går jo primært til microsoft, hvor de går til Google hos Android. Derudover skal man også regne på hvor mange penge en gennemsnitlig bruger spenderer på apps og hvor meget virksomheden får per solgte app. Microsoft får jo ikke noget for at sælge apps til Android (andet end deres egne) mens de vist nok får en bid af salget at WP7 apps (ligesom Google og Apple på deres respektive platforme)

Per solgt telefon tjener Microsoft jo også stadig mest på deres egne med de her angivne tal, så jeg synes det er en lidt dum måde at stille det op.

0 0
Kristoffer 30-05-2011 09:54:59

Det er jo også en måde at lave forretning på - sagsøg hele lortet, træk den i langdrag og håb på de indgår forlig for at få det overstået - profit!

0 0

Om brug af cookies