Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft trækker sig ud af smartphoneløbet

Microsoft trækker sig ud af smartphoneløbet

Microsoft fyrer 1.850 medarbejdere og 'strømliner' sin forretning af Windows-smartphones - med andre ord opgiver Microsoft nu forbrugersmartphones.

Microsoft har år efter år måtte se sig placeret i den absolutte bund, når det gælder opgørelser af markedsandele og salgstal på smartphonemarkedet. Microsoft opkøbte derfor finske Nokia tilbage i 2013, men den strategi slog fejl.

Det tager Microsoft nu konsekvensen af og fyrer således op til hele 1.850 medarbejdere, hvoraf 1.350 af disse hører til i Finland ved Nokias fabrikshaller, mens de resterende 500 befinder sig rundt omkring i verden. Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Læs også: Nokias første Android-smartphone bliver snart en realitet

I sidste uge kunne Microsoft oplyse, at man havde indgået en aftale med netop Nokia, som igen får lov til at begynde at sælge smartphones med det velkendte Nokia-navn. En kontrakt som følge af opkøbet har nemlig forhindret Nokia i at sælge smartphones frem til 4. kvartal i år. Samtidig solgte Microsoft hele sin afdeling bestående af de ’gamle’ knaptelefoner - eller feature phones.

Overdragelsen af retten til navnet og salget af dets feature phones viser sig nu at være en del af en meget større omstrukturering af it-giganten.

'Strømlines' til så godt som ingenting

Ud over ovenstående pressemeddelelse fra Microsoft er en intern e-mail også sendt ud af Microsofts direktør, Satya Nadella, hvori det lyder, at massefyringen finder sted som følge af en 'strømligning’ af Microsofts forretning af smartphones med Windows 10 Mobile og det tidligere Windows Phone. Fra direktøren lyder det blandt andet:

”Inden for telefoner koncentrerer vi os om, hvor vi skiller os ud fra andre – med virksomheder, der værdsætter sikkerhed, håndterbarhed og vores styrke med Continuum, og forbrugere der værdsætter det samme. Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og vores cloudtjenester på tværs af mobilplatforme."

Læs også: Microsofts salg af Lumia-smartphones er i frit fald

Dermed er det ifølge Ars Technica nu mere eller mindre op til andre producenter af Windows 10 Mobile-telefoner at føre salget videre. Microsofts chef for Windows og firmaets enheder understreger dog, at man ikke er 100 % færdige med Microsoft-telefoner. ”Vi skærer ned, men vi er ikke ude!”, påpeger Terry Myerson.

Med andre ord har Microsoft altså omsider set i øjnene, at dets position på markedet ikke er holdbar, og det 50 mia. kroner dyre Nokia-eksperiment, som The Verge kalder Microsofts fratræden fra forbrugersmartphones, er så godt som ovre.

Læs også: Microsoft-chef: Vi satser på Windows 10 Mobile i mange år

Om der kommer flere Lumia-smartphones fra Microsoft er altså ganske usandsynligt. Derimod tyder mere og mere på, at de sidste rester af Microsofts team inden for smartphones vil blive brugt på at føre den Surface Phone ud i livet næste år, som der længe har floreret rygter om. Næste spørgsmål er så, om den i så fald overhovedet rettes mod forbrugere eller kun virksomheder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies