Microsoft udfaser tilbageknappen i Windows Phone

Opdateringen til Windows Phone 8.1 indeholder formentlig et farvel til tilbageknappen, vurderer pålidelig kilde.

Microsoft udfaser tilbageknappen i Windows Phone

Paul Thurrott, der står bag Winsupersite.com, har gjort nogle bemærkelsesværdige opdagelser, der relaterer sig til den kommende opdatering til Windows Phone 8.1 – også kaldet ”Blue”.

Blandt nyhederne er at Windows Phone 8.1 i langt højere grad overlapper Windows RT. Mere specifikt skulle de to systemer i den kommende udgave være 77 procent identiske i kodematerialet, hvilket gør det endnu nemmere for udviklere at programmere apps.

Multitasking, som ifølge WPCentral er en rodet affære i den nuværende version, skulle også få en overhaling og blive mere smidig.

Men mest interessant er det, at Microsoft i opdateringen til Windows Phone 8.1 afskaffer kravet til hardwaren om at have en tilbageknap. Det betyder i bund og grund, at knappen er på vej væk fra Windows Phone.

Det skulle angiveligt være undersøgelser der har godtgjort, at brugerne simpelthen ikke bruger, eller forstår brugen af tilbageknappen, der får Microsoft til at afskaffe den. Brugerne anvender i højere grad Windows-tasten, og dermed nærmer Microsoft sig mere Apples iPhone, når det kommer til navigation.

Kilde: Winsupersite.com, WPCentral