Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft udfordrer Samsung i retten

Microsoft udfordrer Samsung i retten

På trods af et tilsyneladende givtigt samarbejde skal Microsoft og Samsung nu i retten i USA for at afgøre stridigheder

I 2011 indgik Samsung og Microsoft en aftale om at bruge hinandens 'intellectual property', altså patenter og lignende, der hører under den intellektuelle ejendomsret. Den aftale mener Microsoft dog, at Samsung ikke har overholdt på det seneste.

Microsoft skriver i en blog, at Samsung begyndte at misligholde deres aftale efter Microsofts køb af Nokia, og har brugt dette køb som undskyldning for at bryde de to parters aftale.

Læs også: To nye Microsoft-mobiler i horisonten

Amerikanerne gør det meget klart, at begge firmaer har haft store fordele ud af aftalen, og at uenigheder er naturlige mellem to så store firmaer, men efter lange forhandlinger og samtaler ser Microsoft sig nødsaget til at lade afgørelsen være i hænderne på en domstol.

Samarbejdet set i et bredt perspektiv mellem de to mastodonter forventer Microsoft dog vil fortsætte.

Læs også: Apple vs. Samsung afgjort - se afgørelsen her

Samsung har allerede været i adskilige juridiske dueller rundt om i verden med især Apple, hvor sidstnævnte primært har trukket sig sejrrigt ud af disse opgør.

Det er dog med at holde tungen lige i munden, da der er mange patenter på spil, og nogle aktører får opbakning fra andre steder, ligesom det ikke er sikkert, det er de rigtige, Apple går efter i retssagerne mod Samsung.

I mellemtiden udfolder der sig også en anden kamp mellem de to, som vi kan få lidt glæde af. Både Apple og Samsung har prikket lidt til hinanden i flere reklamefremstød, der ikke er uden humoristisk sans.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Jensen 05-08-2014 13:55:38

Samme indhold, men helt forskellige overskrift. Underligt !
Samsung udfordrer Microsoft og nægter at betale licens for Android-patenter
http://www.version2.dk/artikel/microsoft-sagsoeger-samsung-i-strid-om-android-patent-68035

0 0
Om brug af cookies