Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

Den digitale assistent, Cortana, som er Microsofts pendant til Google Now og Siri, kommer til Android og iOS inden længe.

Microsoft offentliggør i en officiel video på YouTube, at den digitale assistent, Cortana, er på vej til de to konkurrerende platforme, Android fra Google og iOS fra Apple.

Læs også: Cortana bliver mere intelligent og kommer på iOS og Android

Cortana er en digital assistent til Microsofts Windows Phone-styresystem (og snart Windows 10 til computere), som i bund og grund fungerer lige som de løsninger, som Google og Apple i forvejen har.

Du kan altså spørge Cortana om vejret, foretage opkald, sende SMS'er, oprette møder i din kalender, sætte alarmer, lave noter, navigere, finde seværdigheder i nærheden, styre din musik, stille generelle spørgsmål og meget mere - alt sammen med din stemme.

Microsoft sikrer langt bedre integration med din smartphone i det kommende Windows 10.
Microsoft sikrer langt bedre integration med din smartphone i det kommende Windows 10.

Som et led i Microsofts nye strategi om at være til stede på alle platforme med det kommende Windows 10 – både på computere og smartphones – lancerer Microsoft en ”Phone Companion”-app.

Læs også: Cortana forudsagde Super Bowl-resultat

Den fungerer som en platform til at forbinde din smartphone, hvad enten det er med Windows, Android eller iOS, direkte til din Windows 10-computer og som giver fuld integration med dit indhold på tværs af platformene.

I denne løsning er Cortana blandt nyhederne, der vil blive lanceret som en særskilt app som demonstreret i videoen. I Cortana-appen bliver du præsenteret for en simpel knap, hvor du kan aktivere lyttefunktionen og stille dine spørgsmål eller sige dine kommandoer, hvorefter resultaterne kommer frem som du kender det.

Cortana kan sende notifikationer til Android-telefoner som eksempelvis en alarm.
Cortana kan sende notifikationer til Android-telefoner som eksempelvis en alarm.

På Android-platformen udnytter Microsoft blandt andet muligheden for at udsende notifikationer, så du eksempelvis bliver meddelt om en alarm, du har sat.

Mulighederne er dog - ikke overraskende - stadig størst på Microsofts egne Windows-telefoner, fortæller teamet bag.

Klar til Android om en måned

Microsoft skriver i et blogindlæg i forbindelse med annonceringen, at Cortana ankommer til Android-smartphones i slutningen af juni måned, mens du som iPhone-bruger må vente til senere på året.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies