Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsofts Edge får snart udvidelser til Windows 10 Mobile

Microsofts Edge får snart udvidelser til Windows 10 Mobile

På smartphones med Windows 10 Mobile bliver Microsofts Edge-browser snart udstyret med muligheden for at tilføje udvidelser lige som på PC-udgaven.

Mens Microsoft er i gang med at teste understøttelse for udvidelser til den et år gamle Edge-browser til computere, har det været uklart, hvornår udvidelser til Edge-browseren på smartphones med Windows 10 Mobile ville se dagens lys.

Udvidelser er blevet en absolut vigtig del af webbrowsere på computere, og mens eksempelvis Opera- og Firefox-browserne længe har understøttet udvidelser specifikt lavet til smartphones, er situationen en anden for ikke kun Edge, men også Google Chrome.

Læs også: Microsoft tester udvidelser til Edge-browseren

Nu melder Microsoft dog ud på sin hjemmeside, at udvidelser officielt er på vej til mobilbrowseren. På hjemmesiden står der: ”Microsoft Edge-udvidelser vil lade dig tilføje eller ændre browserfunktionalitet”.

Ifølge MSPoweruser vil udvidelser som AdBlock, OneNote Web Clipper og Microsoft Translator være tilgængelige, når understøttelsen kommer sammen med den såkaldte Windows 10 Anniversary Update i løbet af sommeren.

Lige som med andre webbrowsere til computere er det op til tredjepartsudviklere at lave smarte udvidelser, der på den ene eller anden måde kan ændre og forbedre browseroplevelsen.

Læs også: Første store Windows 10-opdatering klar næste sommer

Microsoft har haft planer om at udstyre Edge-browseren med udvidelser siden sidste års BUILD-event, men måtte dengang erkende, at det måtte vente på grund af begrænsede ressourcer og en - på det tidspunkt - dårlig brugeroplevelse.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies