Miljømobil fra tyskland

Den tyske virksomhed Kandy Mobile AG lancerer om en måneds tid en mobil som ifølge undersøgelser har en lav stråling, og er helt igennem miljøvenlig.

Miljømobil fra tyskland

Mobiltelefonen fra tyske Kandy Mobile AG er blevet udstyret med mærket "den blå engel". Dette miljømærke er tysk, og er siden det blev oprettet for næsten 30 år siden blevet tildelt 4.000 forskellige tyske varer. "Den blå engel" bliver tildelt varer, som sammenlignet med tilsvarende produkter, er miljøvenlige.

Mobilen fra Kandy Mobile er den første mobiltelefon af slagsens, som har opnået status som miljøvenlig. Dette giver stof til eftertanke, da man i fremtiden på denne vis kunne fremstille mere miljøvenlige mobiltelefoner. Og da praktisk talt alle folk har en mobiltelefon, ville det være gode takter for miljøet, hvis man kunne fremstille disse på en mere miljøvenlig vis.

Det, der gør denne her mobil speciel sammenlignet med resten, er, at den har en lav stråling, normalt skal denne ligge under 2,0W/kg – her er den på 0,6W/kg. Desuden er der også et begrænset brug af stoffer som: cadmiun, kviksølv, beryllium etc.

Mobilen skal også være let at skille ad, når denne skal smides væk, såfremt den vil bibeholde mærket "den blå engel". Hvis den er let at skille ad, kan delene jo med fordel genanvendes.

Det videre forløb om Mobiltelefon

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. d. 23/8/2007 gik vi videre med temaet i et indlæg omkring Hurra Hurra: Mobilen fylder 25 år!Klik her for den efterfølgende artikel.. Se de seneste nyheder om emnet her.