Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Millionbeløb til dansk forskning i mobilantenner

Millionbeløb til dansk forskning i mobilantenner

Forskningen af mobilantenner i Danmark skal med nyt avanceret laboratorium være verdens bedste.

Aalborg Universitet (AAU) vil med en stor 100 meter høj bue hen over universitetet få et synligt vartegn på, at de er i gang med opbygningen af verdens mest avancerede laboratorium med tilhørende målefaciliteter inden for mobil- og datakommunikation. Det skriver Politiken.dk.

 - ”Får vi de nødvendige tilladelser, kan vi have et unikt laboratorium på plads omkring årets udgang,” siger professor Gert Frølund Pedersen.

Gert Frølund Pedersen leder den store antenneforskningsgruppe ved Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer, og han har 45 fuldtidsansatte hvoraf 44 af disse er lønnet direkte af store virksomheder. Bag byggeprojektet står staten, universitetet, instituttet, Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og diverse fonde.

 - ”Det nye laboratorium er et naturligt næste skridt. Det bliver det største og mest avancerede Over The Air (OTA) laboratorium i verden. Der er meget få på verdensplan, der kan måle i den størrelsesorden, vi får mulighed for med den 100 meter høje bue,” siger Gert Frølund Pedersen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies