Min næste mobil skal ikke være med Android

Nye markedstal viser, at flere Android-brugerne er parate til at skifte til iPhone end omvendt.

Min næste mobil skal ikke være med Android

De nyeste tal på markedsandelene på smartphones i USA, fra Nielsen Company, tegner et billede af, at flere Android-brugere end iPhone-brugere er parate til at skifte den aktuelle mobilplatform.

30 procent af smartphone-brugere med styresystemet Android angiver, at deres næste mobiltelefon ikke skal være baseret på dette mobilsystem. De 14 procent overvejer at skifte til en iPhone.

Blandt iPhone brugere spores en større loyalitet. Her siger kun godt 20 procent, at de overvejer en anden type mobiltelefon. Kun syv procent vil næste gang skifte til en Android-enhed.

Samlet er smartphone markeds-fordelingen i første kvartal 2010 i USA således, at Blackberry har 35 procent, iPhone OS er på 28 procent, Windows Mobile har 19 procent mens Android ligger nede på ni procent.

I Danmark sad smartphones på 30 procent af mobilsalget i første kvartal 2010. I USA udgør smartphones, ifølge Nielsen Company, 23 procent af de solgte mobiltelefoner.

Læs også:
 – Google: Kundeservice bremser paid-apps

Mere om temaet

Siden redaktionen kørte denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 14/6/2010 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen iPhone sidder på over 60 % af medieomtalenKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Se de seneste nyhede om temaet her.