Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Minianalyse: Det nye Telia On koster kassen

Minianalyse: Det nye Telia On koster kassen

Beregninger af Telias nye On-løsning viser, at varen ikke nødvendigvis er en fordel for kunderne.

De nye Telia On-abonnementer som træder i kraft den 1. august, kan blive dyre, hvis ikke regnemaskinen er ved hånden. Det viser en minianalyse, som Mobilsiden.dk har foretaget.

Telia On 50 indeholder 3000 minutter pr. måned for 499 kroner, det svarer til godt 16 øre pr. minut, hvis alle minutterne bruges - hvilket kun få kunder har mulighed for. Ved et gennemsnit på to minutter pr. samtale ender regningen på 994 kroner. Det er opkaldsafgiften der virkelig hiver mobilregningen i vejret - i eksemplet udgør den hele 495 kroner.

Benyttes samme datagrundlag til Maxi-abonnementet hos Happii Mobil, bliver mobilregningen i stedet 399 kroner - primært fordi prisen her er 10 øre i minuttet, uden opkaldsafgifter - men dog med et abonnement på 99 kroner om måneden. Ulempen er så, at både MMS og SMS koster penge hos Happii.

I de andre Telia On-modeller er tendensen den samme; Varen kan fås billigere andre steder. Med Telia On 8, der inkluderer 480 minutter pr. måned for 299 kroner, ender prisen på 371 kroner hos Telia når det hele regnes med - Telmore koster 300 kroner, 288 kroner ved Bibob, mens Happii Maxi sælger varen for 147 kroner.

Retfærdigvis skal det siges, at alle abonnementer har fordele og ulemper. F.eks. har vi ikke taget SMS og MMS med i ovenstående beregninger. Sendes rigtig mange af disse kan Telia måske vise sig at være en fordel, da de nye On-løsninger inkluderer fri SMS og MMS.

<strong>Læs også:<br /></strong> - <a href=Farvel til Telia On pr. 1. august" />

Tip: Beregn selv

Du skal frem med regnemaskinen og dit nuværende forbrug, for at få det fuldstændige billede af netop din situation. Der er hjælp at hente hos Teleguide.dk, IT- og Telestyrelsens teleberegningsguide.

EKSTERN LINK:
 - Teleguide.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies