Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Minister vil fremskynde bedre mobildækning

Minister vil fremskynde bedre mobildækning

Kommunerne skal være bedre til at hjælpe med at få opstillet nye mobilmaster, lyder det fra videnskabsministeren.

Videnskabsministeren Helge Sander
Videnskabsministeren Helge Sander

Videnskabsminister Helge Sander (V) lægger pres på kommunerne for hurtigst muligt at få sat nye mobilmaster op. Det skriver Computerworld.

De danske teleoperatører har igennem længere tid klaget over, at det tager for lang tid at få den nødvendige godkendelse af den pågældende kommune, før de kan opstille en mobilmast.

Sammen med formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V), har videnskabsministeren derfor sendt et fælles brev til kommunerne.

- "Vi opfordrer kommunerne til at yde en aktiv indsats for, at borgere, virksomheder og offentlige institutioner får adgang til mobilt bredbånd og andre digitale ydelser inden for kommunens område," lyder det blandt andet i brevet.

Stråling er ikke en undskyldning

I nogle tilfælde angiver kommunerne i sagsbehandlingen, at det er frygten for mobilstråling, der besværliggør godkendelserne.

Ifølge Helge Sander og Erik Fabrin er der imidlertid tale om ubegrundede bekymringer. De henviser til en undersøgelse, som Det Strategiske Forskningsråd påbegyndte i 2004.

- "Forskningsresultaterne blev offentliggjort i 2008 og bekræfter tidligere undersøgelsers konklusioner om, at der ikke kan påvises nogen skadelig påvirkning i forbindelse med mobiltelefoni," skriver Helge Sander og Erik Fabrin.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies