Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Minister vil stoppe opkaldsafgiften

Minister vil stoppe opkaldsafgiften

Videnskabministeren er klar til at se på de omstridte opkaldsgebyrer sammen med et flertal uden om regeringen.

I de sidste par dage er teleselskabernes opkaldsafgifter blevet diskuteret flittigt. Teleselskaberne skovler to milliarder kroner i kassen hvert år på afgiften, selvom det reelt ikke koster teleselskaberne noget, når kunderne ringer forgæves op.

Nu melder Videnskabsminister Helge Sander (V), at han vil drøfte telegebyrerne med tele-forligskredsen, som består af alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Videnskabsministeren beder derfor telebranchen om, kritisk at gennemgå deres udgifter, hvis de reelt mener, at opkaldsafgiften dækker basisudgifter ved mobilabonnementet.

-"Forbrugerne kan jo ikke med fornuft fravælge, at bruge deres mobil til opkald. Derfor lægger jeg vægt på branchens tilsagn til mig om at sikre, at gebyrer kun knytter sig til tjenester, som forbrugeren reelt kan vælge til og fra," siger Helge Sander til Børsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anna Karina 08-02-2010 15:35:59

Opkaldsafgifterne står jo tydeligt på oversigter over div. priser...og de fleste selskaber har forskellige former for prisfastsættelse.
Hvis man spørger sælgeren hvad foreskellen på produkterne er findes der en del der er velinformerede nok til at fortælle at det kommer an på om du har mange korte samtaler eller få lange..

Nej markedsførring med FRI telefoni er det der bør stoppes hvis der som oftest:-)

A: der opkræves opkaldsgebyr

B: Medfølger automatisk opsætning (eller såkaldt gratis oprettelse/ til viderestilling f.eks. til til mobilsvar uden at disse reelt er gratis i brug(er da træls at skulle betale for andres opkald der ikke går igennem hvis man ikke er informerret om dette)

C: At man forbyder udbud af de såkaldte forbrugsspærringer, så længe selskaberne ikke kan skelne imellem alleredebetalt forbrug og eksternt forbrug .. PT har ihvertfald både telia og telenor tilbudt mig "gratis" forbrugsmax men hvis man tilfældigvis bruger sit forbrugsmax op på feks data bliver ens "reserverede" fri tale også spærret. (DET kan man jo ikke kalde gratis)Hvis lovgivningen allerede er til stede skal man nok lige tjekke selskaberne grundigt efter...

0 0

Om brug af cookies