Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Miniudgave af OnePlus 2 spottet i hastighedstest

Miniudgave af OnePlus 2 spottet i hastighedstest

Resultater af en hastighedstest afslører en ny og endnu mindre OnePlus-smartphone på 4,6", der gemmer på alle de samme topspecifikationer som OnePlus 2.

Dette konceptbillede blev lavet op til lanceringen af OnePlus X, da den gik under navnet OnePlus Mini.
Dette konceptbillede blev lavet op til lanceringen af OnePlus X, da den gik under navnet OnePlus Mini.

Typisk stiger skærmstørrelsen på smartphones i takt med bedre specifikationer, og de helt store topmodeller gemmer gerne på skærme i størrelsesordenen 5-6".

Bortset fra Sony med sine Xperia-smartphones er der ikke mange producenter, der kombinerer små, håndterlige skærme på omkring de 4,5" med de bedste specifikationer.

Det er et marked, som den kinesiske producent, OnePlus, ser ud til at vil udforske. I hvert fald hvis det står til resultatet af en hastighedstest, som den 12. december er kørt i programmet GFXBench og automatisk uploadet til testprogrammets hjemmeside.

Læs også: OnePlus X: Årets budgetmobil - næsten [TEST]

Sammen med resultatet af testen vedlægges flere af specifikationerne, som er mere eller mindre identiske med den nuværende OnePlus 2-topmodel - blot med den mindre skærm. Skærmstørrelsen måler således 4,6” med den samme Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels.

Af mekanik gemmer der sig derfor også en kraftig Snapdragon 810-processor, som består af otte kerner: Fire kraftige med en hastighed på 1,7 GHz og fire øvrige, der formentlig kører med en lidt lavere hastighed på 1,5 GHz. Processoren akkompagneres af 4 GB RAM samt 64 GB intern lagerplads, hvor 54 af disse er ledigt til fri brug.

Læs også: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

Med fotos i en opløsning på 4.160 x 3.120 pixels er der plads til samme 13 megapixel kamera som i OnePlus 2, som producenten OmniVision står bag. Det samme ser ud til at være tilfældet med frontkameraet, hvor der er gjort plads til samme 5 megapixel kamera. Sensorerne kan selvfølgelig være forskellige, men i og med at de fleste specifikationer er identiske med OnePlus 2, giver det god mening, hvis sensorerne også er det.

Noget som OnePlus i høj grad har måtte høre for i forbindelse med lanceringen af både OnePlus 2 og OnePlus X, er udeladelsen af den lille NFC-chip til blandt andet kontaktløse betalinger og nem tilslutning mellem enheder. Denne lille chip mangler denne OnePlus-telefon også.

Får den navnet ”OnePlus Mini”?

Det er endnu uvist, hvad navnet på denne endnu mindre OnePlus-model bliver. Da rygterne florerede op til lanceringen af OnePlus X, blev der spekuleret i det noget oplagte navn, OnePlus Mini. Det ser dog heller ikke ud til, at det er besluttet endnu, i og med at telefonens navn i testen blot er ”unknown”, men dog genkendt som et OnePlus-produkt.

Hverken design eller lanceringsdato er sluppet ud på nuværende tidspunkt, så indtil da må du blot vente tålmodigt, hvis en 4,6” toptunet smartphone er noget for dig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies