Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil databrug eksploderer - to apps får skylden

Mobil databrug eksploderer - to apps får skylden

Der foregår en voldsom vækst i mængden af mobil datatrafik. To streaming-apps får skylden.

Smartphones og andre enheder med trådløse dataforbindelse sluger data som aldrig før. Det er en af konklusionerne i den nyligt offentliggjorte Mobility Report fra Ericsson. Det skriver finans.dk.

Her tegner smartphones sig for den største vækst i dataforbruget med halvtreds procent forøgelse - årligt. Forsætter udviklingen, så spår Ericsson at dataforbruget vil være i ti-dobblet inden for de næste 5 til 6 år.

I dag bruger en gennemsnitlig vesteuropæisk smartphone-bruger omtrent 2 GB data hver måned.

Læs også: Populære apps deler personlige informationer med andre

YouTube og Netflix er synderne

Har du opbrugt din månedlige datapakke, er der stor sandsynlighed for, at det er et af de to streaming-giganter YouTube eller Netflix der har taget den største luns af din datapakke.

De populære streamingtjeneste er vellidte men kræver at store datamængder flyttes for at streame musikvideoer eller det seneste afsnit af ’House of Cards’.

I rapporten anslås det, at YouTube alene kan opsluge op til 70 procent af et teleselskabs netværkskapacitet, mens Netflix forbruger mellem 10 og 20 procent af den mobile båndbredde i de lande, hvor tjenesten tilbydes.

I alt regnes video-streaming for at opbruge omtrent halvdelen af al mobil datatrafik, uden udsigt til blive mindre. Ericsson estimerer her, at video vil udgøre 70 procent at den samlede trafik i 2021.

Se også: Google lancerer reklamefri YouTube Red

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies