Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-features - hvad har du brug for?

Mobil-features - hvad har du brug for?

Der er snart ingen grænser for, hvilke funktioner man kan få i sin mobiltelefon. Spørgsmålet er bare, hvor meget man egentlig har brug for, når det kommer til stykket.

Mange mobiltelefoner i dag er så spækfyldte med features, at andre medier bliver overflødige. Med en multimedie mobil kan både digitalkameraet og Mp3-afspilleren eksempelvis blive hjemme i skuffen.

Det store spørgsmål er bare, hvor mange af disse features du egentlig har brug for i din mobiltelefon og hvor god kvaliteten egentlig er. BBC har set nærmere på mobilernes indhold og design i forhold til brugernes reelle behov.

Hvis man er business-mand, har man ofte brug for en mobiltelefon med indbygget GPS, en stor skærm som gør det rart at surfe på nettet og tjekke mail og kalender, samt trådløst netværk, så han nemt og hurtigt kan gå på nettet i virksomheden eller hjemme.
Hvis man er business-mand, har man ofte brug for en mobiltelefon med indbygget GPS, en stor skærm som gør det rart at surfe på nettet og tjekke mail og kalender, samt trådløst netværk, så han nemt og hurtigt kan gå på nettet i virksomheden eller hjemme.

Forskellige segmenter – forskellige behov

Der er stor forskel på den livsstil, man fører, alt efter om man er businessmand eller modeelsker. Og mobilen bør, ligesom så meget andet, afsejle ens livsstil og behov.

Businessmanden vil ofte have brug for en mobiltelefon med indbygget GPS, en stor skærm som gør det rart at surfe på nettet og tjekke mail og kalender, samt trådløst netværk, så han nemt og hurtigt kan gå på nettet i virksomheden eller hjemme.

Til sammenligning vil en modeelskere have helt andre behov. Denne ville skulle se sig om efter en mobiltelefon, som er meget mindre kompliceret og som har fokus på sjov frem for de tungere business-funktioner. Desuden kunne man forestille sig, at mennesker i dette segment ville have glæde af en mobil med mulighed for at skifte skærmbillede og cover efter ønske.

Designet har en funktion

Når man vælger en ny telefon, betyder designet rigtig meget. Telefonen skal udstråle, hvem man er.

Men udover at se godt ud har designet faktisk også en funktion: Eksempelvis har klaptelefoner den fordel, at de beskytter skærmen og tastaturet. Også slider telefoner har en beskyttende funktion.

Selvom de såkaldte bar telefoner er mere udsatte, når det gælder skærm og tastatur, er de til gengæld mere hårdføre. De har ikke en skærm eller en slide, som kan gå i stykker.

Brugervenligheden skal være i orden

Desuden er det anbefalelsesværdigt at undersøge brugervenligheden i en mobiltelefon, man har set sig varm på.

Eksempelvis er det vigtigt med nogle ordentlige taster. Nogle mobiler har et bedre tastatur end andre, og der er forskel på, hvad man synes er godt, afhængigt af fingrenes tykkelse.

Samtidig er det vigtigt, at man finder det nemt at navigere i den telefon, man anskaffer sig. Menustrukturen skal være til at finde ud af, og skærmen og tekststørrelsen skal passe til dit syn.

Modeelskere bør se sig om efter mobiltelefoner med mindre komplicerede features.
Modeelskere bør se sig om efter mobiltelefoner med mindre komplicerede features.

Gode og dårlige kameraer

Når det kommer til funktioner, skal man også være på vagt. At købe en telefon med kamera er eksempelvis ikke ensbetydende med, at dette har en god kvalitet. Nogle mennesker har ikke de store behov, når det handler om kamera. Disse kan ofte stilles tilfreds med en opløsning på en enkelt megapixel.

Men til dem, som sætter fotografering højt, kan det anbefales at kigge efter nogle af de nyeste telefoner på markedet. På nuværende tidspunkt er to megapixel den højeste opløsning på det danske marked, men i løbet af første eller andet kvartal af 2006, ligger de første telefoner med 3,2 megapixel klar i butikkerne.

Svingende kvalitet i Mp3-afspillere

Også når det handler om Mp3-afspillere indbygget i mobilen, skal man være på vagt. I dag er det blevet meget populært hos producenterne at ligge musikafspiller i telefonerne, men langt fra alle er af lige god kvalitet.

Nogle har så dårlig en kvalitet, at de på ingen måde kan erstatte den gamle musikafspiller. Samtidig er det værd at bemærke, at overførelse af sange fra computeren kan være en langsommelig proces, ligesom download af sange direkte fra mobilen kan være forholdsvis dyrt.

Sidst men ikke mindst skal telefonen levne god plads til de sange og filer, du vil gemme på mobilen. Hukommelsen skal så at sige passe til ens behov.

Det skal dog nævnes, at der rent faktisk findes mobiltelefoner på markedet, som både lever op til kravene om en musikafspiller i god kvalitet og en stor hukommelse. Så det er altså ikke umuligt at få stillet sine behov, hvis man er musikelsker.

Mange funktioner – bedre batteri

Batteriets holdbarhed er ikke så ofte noget, man tænker på, når man er ude og købe en ny mobil. Først i brug kan man blive irriteret over, at telefonen meget hurtigt mister batteri.

Som en god huskeregel skal batteriet kunne holde længere, jo flere funktioner telefonen indeholder. Mp3-afspiller, kamera, videooptager og download er alt sammen noget, der bruger meget batteriet.

GPRS eller 3G?

Om du skal vælge en almindelig GPRS telefon eller en med 3G kommer igen an på dine behov. 3G er til de mennesker, som er vilde med ideen om blandt andet at se tv og føre videosamtaler via mobilen.

Et sidste råd er at spørge sig selv, hvorfor man vil have sig en ny mobiltelefon. Hvis den er gal med batteriet, eller hvis du blot er træt af udseendet, kan du vælge at købe et nyt batteri eller skifte cover, i stedet for at købe en sprit ny telefon.

Er mobilens features til gengæld ikke længere tidssvarende for dig, er der kun en vej: Nemlig af sted efter en ny. Men husk at tænke over, hvad du egentlig har behov for.

Kilde: BBC

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies