Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-kreditkort lader vente på sig

Mobil-kreditkort lader vente på sig

NFC (Near Field Communication) teknologien omdanner din telefon til et kreditkort, men der kommer til at gå nogle år, før det for alvor slår igennem

Near Field Communication kan bruges til meget, blandt andet til at lave dankortbetalinger.
Near Field Communication kan bruges til meget, blandt andet til at lave dankortbetalinger.

Betal med kreditkort via mobilen, blot ved at vifte telefonen foran en plade, det er ganske givet fremtiden, men der går angiveligt nogle år endnu, før teknologien for alvor vil slå igennem.

Nokia har været først ude med teknologien, og har allerede præsenteret nogle modeller med indbygget NFC. Dog sætter prisen samt antallet af udbudte telefoner en dæmper på udviklingen.

For eksempel skal man betale 139 euro for en Nokia 6131 i Finland, for den samme model - dog NFC kompatibel, skal der betales 100 euro mere skriver latest-mobile.com.

De ekstra omkostninger skyldes, at der skal bygges en ekstra chip ind i telefonen, som håndterer sikkerheden omkring NFC teknologien.

Jukka Suikkanen, R&D manager hos TeliaSonera mener, at når 20 procent af alle solgte telefoner indeholder en NFC chip, vil teknologien udbrede sig selv stille og roligt.

Ifølge ABI Research og Research firms Strategy, vil dette punkt først nås omkring år 2012.

Jukka Suikkanen mener dog, at produktionspriserne på telefonerne vil falde til næste år. Dette begrundes med at operatørerne vil begynde, at tilføje sikkerhedsfunktioner til sim-kortet, som vil medføre, at der ikke er behov for en ekstra chip i telefonen.

Selv om vi måske kommer til at vente nogle år,  med at se dette i Danmark, er der opbakning fra mange sider. Et væld af udenlandske operatører og MasterCard er involveret i projektet.

Mere om emnet...
Vi har tidligere bragt nogle artikler som omhandler NFC (Near Field Communication) teknologien, en generel beskrivelse af teknologien kan du finde her

Sidste år indgik Nokia et samarbejde med Visa, læs mere her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies