Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-Nostradamus spåede videotelefoner i 50'erne

Mobil-Nostradamus spåede videotelefoner i 50'erne

Man må tage hatten for mobilanalytikerne i 50’erne. Det engelsksprogede magasin Mechanix Illustrated fortalte nemlig allerede i 1956, at fremtiden for håndholdt kommunikation var videotelefoni.

- ”En dag i fremtiden vil en mand komme gående alene i San Francisco. Han vil komme i tanke om sin ven i Rom, gribe ned i hans lomme og hive en enhed på størrelse med et ur med knapper på hver side frem. Han vil trykke ti gange på knapperne. Efter at vende enheden rundt vil han høre hans vens stemme og se hans ansigt på en lille skærm med farver i 3-D. På samme tid vil hans ven i Rom se og høre ham”, sådan lød det fra Robert G. Beason.

Artiklen ”Fremtidens telefon” beskriver klart og tydeligt hvordan videotelefoni kommer til at fungere, men på ét punkt skiftede det altså til sort snak.

- ”En mand vil formentlig betale $375 (2250,- DKR) for at fortælle hans kone, at han er forsinket til aftensmaden”, lyder det i artiklen.

Her glipper det for skribenten, eller måske viser det bare, at folk slet ikke skal brokke sig over mobilpriserne – det kunne være meget værre.

Vi kan også...

Mobilsiden.dk vil nu alligevel prøve sig frem med noget lignende. Hvem ved, måske bliver vi citeret af Mechanix Illustrated anno 2056.

- ”En dag i fremtiden vil en mand komme gående alene gennem gågaden i Odense. Hans telefon vil ringe, og efter et hurtigt tryk på en af de 26 knapper på telefonen, skydes et 3-D hologram op i luften fra den lille mobil. Det er hans bedste ven fra Århus i fuld størrelse”.

Vi venter i spænding.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies