Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil og iPads i sengen skader kreativiteten

Mobil og iPads i sengen skader kreativiteten

Du bliver mindre innovativ, hvis du besvarer mails og lignende med en iPad eller mobil i sengen.

Ligger du med din mobil, iPad eller laptop i sengen om aftenen? Måske skulle du smide elektronikken ud af soveværelset, og i stedet putte dynen godt omkring dig.

Et nyt speciale fra Roskilde Universitet viser, at hvis du ligger og besvarer arbejdsmail i sengen, bliver du mindre veloplagt, innovativ og kreativ dagen derpå, skriver Videnskab.dk

En af de nyudklækkede kandidater bag specialet Claes Ziehm Mortensen siger:

”Vi kan se, at de medarbejdere, der lå i sengen om aften med laptops og telefoner og besvarede mails, fik en langt mere urolig søvn, hvor de tit vågnede. Det var klart, at når folk havde brugt aften på at besvare blandt andet arbejdsmails i sengen, var de mindre friske på arbejdet dagen efter”

Læs også: Lad sød musik fra din iPhone lulle dig i søvn [TIP]

Dagen efter bliver de medarbejdere, der har besvaret mails i sengen mindre oplagte, har mindre energi og ringere samarbejdsevner, hvilket også går ud over deres kreativitet og innovative formåen konkluderer undersøgelsen.

Søvnforsker fra Glostrup Hospital Birgitte Rahbek Kornum forklarer til Videnskab.dk, at når aftenen falder på, begynder hjernen at producerer melatonin, der får vores krop til at slappe af.

Læs også: Tip: Automatisk lysindstilling der kan redde din nattesøvn

Det højeste niveau af melatonin opnås omkring klokken et om natten, men hvis kroppen forstyrres med kunstigt lys fra for eksempel iPads, bliver melatoninproduktionen forskudt, og den første del af søvnen mindre god.

Hvis du vil følge specialets anbefalinger, skal du altså smide iPad og laptops på porten, og brugen sengen til det den er beregnet til: Sove!

Kilde: Videnskab.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johannes Aagaard 29-09-2014 19:59:21

@ Bo,
Tværtimod - du er blevet konstant omstillingsparat, fleksibel, har ja-hatten på og er projektorienteret i din tilgang til nye udfordringer og du kan multitaske, samt tør vise dine feminine styrker. Nu mangler du bare at gå i lyserøde skjorter og sejle havkajak, så er du absolument klar til en højere lederstilling!

Nå, spøg til side - jeg oplever præcis det sammme. M.h.t. lyspåvirkningen kan flere tablets dog sættes på invers/inverter farver (f.eks. IPad via "generelle indstillinger" og "tilgængelighed"). Det kan i nogle tilfælde hjælpe lidt.

1 0
Bo 29-09-2014 13:36:54

Det kan jeg faktisk godt genkende fra mig selv. Jeg ligger ofte og læser lidt på mobilen før jeg skal sove, og jeg sover meget dårligere når jeg gør det.
Det mest alvorlige er dog, at mit mobilforbrug - og internetforbrug i det hele taget - har gjort, at jeg har en meget dårligere koncentrationsevne. Det kommer især til udtryk, hvis jeg skal læse en længere tekst. Efter kort tid begynder jeg at tænke på alt muligt andet og kan ikke fokusere på det jeg skal.
Jeg er faktisk begyndt at holde fri om aftenen fra min mobil, computer og til dels fjernsyn. Jeg er begyndt at læse bøger igen, hvilket jeg ikke rigtig har gjort i flere år, og nu er koncentrationsevnen kommet tilbage. Det er virkelig skræmmende at tænke på, at hele befolkningen stille og roligt mister evnen til at bibeholde et længerevarende fokus pga. nogle digitale dimser.

1 0

Om brug af cookies