Mobil og iPads i sengen skader kreativiteten

Du bliver mindre innovativ, hvis du besvarer mails og lignende med en iPad eller mobil i sengen.

Mobil og iPads i sengen skader kreativiteten

Ligger du med din mobil, iPad eller laptop i sengen om aftenen? Måske skulle du smide elektronikken ud af soveværelset, og i stedet putte dynen godt omkring dig.

Et nyt speciale fra Roskilde Universitet viser, at hvis du ligger og besvarer arbejdsmail i sengen, bliver du mindre veloplagt, innovativ og kreativ dagen derpå, skriver Videnskab.dk

En af de nyudklækkede kandidater bag specialet Claes Ziehm Mortensen siger:

”Vi kan se, at de medarbejdere, der lå i sengen om aften med laptops og telefoner og besvarede mails, fik en langt mere urolig søvn, hvor de tit vågnede. Det var klart, at når folk havde brugt aften på at besvare blandt andet arbejdsmails i sengen, var de mindre friske på arbejdet dagen efter”

Læs også: Lad sød musik fra din iPhone lulle dig i søvn [TIP]

Dagen efter bliver de medarbejdere, der har besvaret mails i sengen mindre oplagte, har mindre energi og ringere samarbejdsevner, hvilket også går ud over deres kreativitet og innovative formåen konkluderer undersøgelsen.

Søvnforsker fra Glostrup Hospital Birgitte Rahbek Kornum forklarer til Videnskab.dk, at når aftenen falder på, begynder hjernen at producerer melatonin, der får vores krop til at slappe af.

Læs også: Tip: Automatisk lysindstilling der kan redde din nattesøvn

Det højeste niveau af melatonin opnås omkring klokken et om natten, men hvis kroppen forstyrres med kunstigt lys fra for eksempel iPads, bliver melatoninproduktionen forskudt, og den første del af søvnen mindre god.

Hvis du vil følge specialets anbefalinger, skal du altså smide iPad og laptops på porten, og brugen sengen til det den er beregnet til: Sove!

Kilde: Videnskab.dk

Efterfølgende nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 18/9/2014 blev historien fulgt op med sagen Nye iPads til oktober – Du finder artiklen her. Læs også seneste nyt om emnet her..