Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-spam via sms breder sig hastigt

Mobil-spam via sms breder sig hastigt

Gøres der ikke noget, vil vores mobiltelefon blive overdynget med spam-beskeder, der sendes som sms.

Mobilbrugerne klager i højere og højere grad til Forbrugerombudsmanden over spam-beskeder, som modtages via sms.

 - "Lige for tiden får vi rigtig mange klager i vores spam-postkasse", fortæller fuldmægtig Helle Hartvigsen fra Forbrugerombudsmanden til DR Nyheder.

Senest er en lystbåds-sms gået landet rundt. Her tilbydes modtageren, at stå som ejer af en lystbåd og tjene næsten 9000 kroner hver måned. Tidligere gik en anden sms på rundtur - tilbudet var her hjemmearbejde til en god pris. Ved nærmere undersøgelse krævede "det gode tilbud" en investering på 50.000 kroner.

Udbredelsen fortsætter

Et sikkerhedsfirma er ikke i tvivl om, at fænomenet vil tage fart.

- "Det er et marked som jeg ved, at de IT-kriminelle kikker meget på", siger Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS til DR.

Han påpeger, at mobilkunderne ikke kan beskytte sig, som man f.eks. gør på computeren med antivirus og spamprogrammer. Netop derfor, er mobilen meget interessant at udnytte til spam.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lslinnet 31-03-2009 11:06:31

Kommer der nok klager på en udsender på det mobile netværk, pålægges denne udsender en gigantisk bøde. Så hvis du ikke har sagt ja til at modtage reklamer på din mobile så er du berettiget til at klage, dog er der mange der skriver sig op til at modtage reklame på deres mobil uden at lægge mærke til det. f.eks. igennem et spørgeskema eller som del af en reklamekonkurrence.

0 0

Om brug af cookies