Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-stregkoder kan give virus på mobilen

Mobil-stregkoder kan give virus på mobilen

Mobilbrugerne skal være forsigtige ved brug af de såkaldte QR-koder, da de kan føre til websites med virus, advarer it-sikkerhedsfirma.

De små stregkoder - det vil sige QR-koder - som kan give hurtig og nem adgang til diverse hjemmesider ved brug af mobilens kamera, er ikke altid til at stole på.

Sådan lyder udmeldingen fra it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, som ifølge Ritzau oplever et stigende antal eksempler på, at QR-koden fører brugeren til et website med virus og malware.

- "Til Android-telefoner har vi registreret to forskellige typer af såkaldte trojanere, der er en form for malware, der kan sende adskillige sms'er fra brugerens mobil til telefonnumre med høje takster," siger Patrick Mylund, som er teknisk chef i Kaspersky Lab Nordic.

Han opfordrer derfor til forsigtighed og sund fornuft, inden man trykker "ok", når der popper en internetadresse op på skærmen efter 'scanningen'.

- "Det er her, vi opfordrer folk til at se efter, om den foreslåede URL-adresse stemmer overens med afsenderen af koden", siger han.

Du kan læse meget mere om QR-koder i vores baggrundsartikel, "Hvad er mobil-stregkoder?".

LÆS OGSÅ:
"Den mobile stregkode giver fri sprut og tegneserier"

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 16-10-2011 13:20:29

Så vidt jeg husker, så har man ingen mulighed for at stoppe det at den går til en URL? Jeg har da scannet flere stregkoder, hvor den bare har gået direkte til youtube for at afspille en video. Så er man jo pludselig ikke herre over det selv.

0 0
Mozz 13-10-2011 00:28:12

Ja, og og dem er der jo trods alt nogle af (Altså godtroende fjolser) Det kunne jo være at der var andre end lige dig PJ, og din knivskarbe hjerne, der ikke lige tjekkede en evt. url.
Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg at mobilsiden, er skabt til ALLE med en interesse for bla. mobil tlfér, og ikke kun til dig, som tilsyneladende ved alt.. DERFOR kunne jeg forestille mig at der bliver oplyst om risikoen i overstående artikkel!!

0 0
gersbo 13-10-2011 11:30:28

Jeg vil give PJ ret, men måske formulere kritikken lidt anderledes.

Problemet med artiklen er, at den er misvisende - det er jo ikke 2D-stregkoderne, der forvolder skade. De er - som PJ skriver - fuldstændig harmløse. Det er de websites, der linkes til, der kan være skadelige, men det har jo intet med 2D-stregkoderne at gøre.

Et link til et ondsindet website kan distribueres på rigtige mange måder - så hvorfor fremhæve 2D-stregkoder? Med mindre man netop ønsker at skræmme de brugere, der ikke lige har den tekniske viden til at se igennem den misvisende overskrift? Det er dårlig journalistik, når man ikke forholder sig kritisk til kilder, men bare hovedløst viderebringer en pressemeddelelse...

0 0
PJ 12-10-2011 20:42:22

Det her site er måske mere beregnet på bedstemor som ikke fatter en bjælle?

Mobile stregkoder er harmløse.

Men at gå til totalt fremmede websites kan nogen gange være farligt (hvis man er et godtroende fjols)

0 0

Om brug af cookies