Mobil-stregkoder kan give virus på mobilen

Mobilbrugerne skal være forsigtige ved brug af de såkaldte QR-koder, da de kan føre til websites med virus, advarer it-sikkerhedsfirma.

Mobil-stregkoder kan give virus på mobilen

De små stregkoder – det vil sige QR-koder – som kan give hurtig og nem adgang til diverse hjemmesider ved brug af mobilens kamera, er ikke altid til at stole på.

Sådan lyder udmeldingen fra it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, som ifølge Ritzau oplever et stigende antal eksempler på, at QR-koden fører brugeren til et website med virus og malware.

– “Til Android-telefoner har vi registreret to forskellige typer af såkaldte trojanere, der er en form for malware, der kan sende adskillige sms’er fra brugerens mobil til telefonnumre med høje takster,” siger Patrick Mylund, som er teknisk chef i Kaspersky Lab Nordic.

Han opfordrer derfor til forsigtighed og sund fornuft, inden man trykker “ok”, når der popper en internetadresse op på skærmen efter ‘scanningen’.

– “Det er her, vi opfordrer folk til at se efter, om den foreslåede URL-adresse stemmer overens med afsenderen af koden”, siger han.

Du kan læse meget mere om QR-koder i vores baggrundsartikel, “Hvad er mobil-stregkoder?”.

LÆS OGSÅ:
“Den mobile stregkode giver fri sprut og tegneserier”