Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-tv afprøves i indre København

Mobil-tv afprøves i indre København

Interesse for mobil-tv stiger i Danmark. Teleselskaberne er allerede klar med kanaler via 3G, og sideløbende afprøves rigtig mobil-tv af en række sammenslutninger. Nyeste testhold er Viasat og TDC, der udsender en række kanaler i København.

Der skal indsamles dansk brugererfaring med mobil-tv via standarden DVB-H.

Over de næste tre uger kan udvalgte testpersoner se DR1, TV 2, TV 2 News, TV 3, 3+ og MTV Music på en Nokia-mobil. Deres brug og vaner registreres automatisk.

DVB-H signalet bliver udsendt fra Lynetten i København, og kan modtages i hele indre by. TDC har stået for den tekniske opsætning.

- ”Viasats kanaler skal være tilgængelige uanset tid og sted. Derfor har vi stor interesse i at teste nye teknologiske muligheder og nye distributionsplatforme for vores underholdning – eksempelvis tv på mobilen. Der er ingen tvivl om, at vi betragter mobil-tv som en digital merværdi”, siger Jette Jørgensen, adm. direktør for Viasats søsterselskab MTG New Media, som gennemfører testen for Viasat.

Parterne i testen af DVH-H er Viasat, TDC, DR, TV 2, Nokia og Broadcast Service Danmark.

Flere forsøg i Danmark

Andre steder i landet er der også forsøg i gang med mobil-tv. På Danmarks Tekniske Universitet (DTU) arbejder Danmarks Radio, Telia, Motorola og Nokia sammen i et konsortium, der også skal lave forsøg med mobil-tv. Konsortiet vil i en to-årig periode, afprøve en europæisk standard for mobil-tv.

Badeværelset hitter

Det tyder på at mobil-tv er ved at blive en del af hverdagen. Både hos 3, TDC og Sonofon kan en række kanaler lige nu ses via datatransmission på 3G-nettet.

Mobil-tv er især et hit på badeværelset, viser erfaringer fra Finland, Italien og en række andre lande. De to andre populære steder er køkkenet og på turen hjem fra job.

Europæiske telekunder med mobil-tv ser dagligt ni-ti minutters tv på mobilen.

Læs også

- Flere tests af mobil-tv i Danmark (juni 2007)
- Salget af Nokia N77 er startet (juni 2007)
- Mobil-tv: Producenter vedtager standard (april 2007)
- DVB-H fører mobil-tv kapløbet (mar 2007)
- 3GSM: Nokia N77 til mobil-tv (feb 2007)
- Hvad skal vi med mobil-tv (DVB-H)? (maj 2006)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies