Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-tv er for dyrt til at slå igennem

Mobil-tv er for dyrt til at slå igennem

Tv-kiggeri på mobilen er langt fra et folkeligt gennembrud, vurderer eksperter. Prisen er for høj, og kvaliteten er for lav.

Der er stadig lang vej, før mobil-tv bliver allemandseje i Danmark. Sådan lyder vurderingen fra medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet.

- ”Den første umiddelbare forhindring er naturligvis prisen - det er meget dyrt at sende tv over det traditionelle net. Desuden passer de billeder, man laver til almindeligt TV ikke til de bittesmå skærme på mobiltelefoner, så der er brug for en helt ny æstetik,” siger Frands Mortensen til business.dk.

Han mener, at det er for dyrt for både teleselskaberne og kunderne, at tv-billeder bliver sendt via mobilnetværket.

I Sydkorea bliver tv-signalerne sendt på et separat net, og de finansieres via reklamer. Ifølge teleanalytiker John Strand er bremseklodsen her i landet, at teleselskaberne ikke ser de store indtjeningsmuligheder i at udvikle løsninger til mobil-tv.

- ”Mobil-TV skal nok blive brugt af mange, men det bliver ikke det separate net, som man havde planlagt i Danmark. Det bliver via små YouTube-klip og andet,” siger John Strand til business.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hest 19-06-2010 14:54:40

Hvorfor får man ikke bare en DVB-T tuner i sådan en telefon? Den må nok kunne bygges ned i den størrelse eller måske som adapter der kan sættes til tlf.

0 0
Martin 20-06-2010 14:16:49

Det burde helt bestemt være muligt at bygge ind i telefonen, der findes da adskillige topmodeller fra Garmin GPS som har indbygget DVB-T

0 0
Erik Martino Hansen 18-06-2010 21:21:51

Da vil det være billigere for brugerne og nettet er der allerede?

0 0
Robin Lilfelt 19-06-2010 11:47:12

Jeg tror det har noget at gøre med at den hardware som der skal lægges ind i mobilerne ville gøre den lige så stor som den første 3 mobil der kom på det danske market (hvis nogle af jer kan huske den)

Plus at jeg mener at DVB-T ikke kan køre trådløs...

0 0
Lowkey 21-06-2010 04:44:03

Kan du forklare hvad du mener med at DVB-T ikke kan køre trådløs?
Er det ikke trådløst pr. definition?

0 0

Om brug af cookies