Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-tv kan føre til trafikulykker

Mobil-tv kan føre til trafikulykker

Tv på mobiltelefonen kan blive en ny trussel mod trafik-sikkerheden. Lovgivningen halter efter den teknologiske udvikling.

Rådet for Større Færdselssikkerhed mener, at det seneste tilbud fra TDC om tv på mobiltelefonen kan blive en ny fare for trafikken. Det er allerede forbudt for bilister at tale i mobiltelefonen, hvis den ikke er fastmonteret i bilen, men lovgivningen tager ikke hensyn til de nye muligheder for at tv på mobilen eller dvd på gps-udstyr.

»Vi ved godt, at det ikke hører hjemme i trafikken. Men vi er ikke civilt lydige nok, hvis der er noget vi meget gerne vil se, for eksempel en fodboldkamp. Derfor kræver det en lovgivning og straf, der er så tilpas motiverende, at vi lader være,« siger René la Cour Sell, direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed, til Ritzau.

En arbejdsgruppe under Færdselssikkerhedskommissionen, hvor René la Cour Sell er medlem, arbejder netop nu på en ny national handlingsplan på trafikområdet, der også skal tage hensyn til den teknologiske udvikling. Men der mangler dokumentation om teknologiens indflydelse på trafiksikkerheden.

»I dag får vi ikke registreret, hvor mange ulykker der skyldes uopmærksomhed fra bilistens side på grund af teknologi. Og det er ellers meget nemt at undersøge, om føreren har talt i mobiltelefon på ulykkestidspunktet. Men det gør man ikke i dag, for det kræver det en dommerkendelse for at få oplysninger fra teleselskaberne,« siger René la Cour Sell til Ritzau.

Han mener at bilerne først om ti år bliver så smarte, at de kan tage over, hvis føreren er uopmærksom.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies