Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-tv kaos på vej i Danmark

Mobil-tv kaos på vej i Danmark

Lovforslag fra EU kan vedtage DVB-H som standard for mobil-tv. Kulturminister Brian Mikkelsen har sat sig på en anden standard i Danmark. Dermed kan vi blive sat uden døren og gå glip af et muligt vækstområde.

Der skal være fælles europæisk enighed om tv-standarden på mobiler. Derfor anbefaler EU-Kommissionen at de 27 medlemslande benytter DVB-H, en standard der blandt andet bakkes op af Nokia, Motorola og Samsung.

Vivian Reding, der er ansvarlig for informationssamfund og medier, overvejer et lovforslag, der en gang for alle, skal vedtage DVB-H som europæisk standard. Hun mener enighed er en nødvendighed, hvis mobil-tv skal sikres en solid fremtid.

I Danmark har kulturminister Brian Mikkelsen, valgt standarden DMB til mobil-tv. Ifølge teleanalytiker John Strand, kan valget ende med kaotiske tilstande på mobil-tv området. Danmark afskæres fra deltagelse i et forventet vækstboom, skriver Børsen.

- ”Nokia kører på DVB-H, og det er grotesk at tro, at de vil satse på andre standarder, fordi lille Danmark har valgt forkert, og isolerer sig på et sidespor”, siger John Strand til Børsen.

På markedet regnes DVB-H som en mulig fremtidig standard. Således tester Viasat og TDC aktuel standarden i København.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies