Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilåret 2009: Overraskelser og skuffelser

Mobilåret 2009: Overraskelser og skuffelser

Del 1 af 8: De små overrasker og de store må se sig slået. Vi gør status over mobilerne og producenterne i 2009.

Når vi ser tilbage på 2009 virker det som om, at store mobilproducenter som Nokia, LG og Samsung er blevet for store. Blandt de tre klarer Nokia sig bedst.

Mobilerne fra LG og Samsung har været jævne i kvalitet, og særligt softwaren har været en udfordring. Desuden kan vi se, at anmeldelser af LG og Samsung-produkter ikke har fænget hos jer læsere.

Nokia har også haft deres udfordinger. F.eks. virker finnerne ikke længere omstillingsparate til nye tider. Touch-mobilerne har generelt være en smule triste - bare fordi man er størst, er det ikke det samme som at være bedst.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS

De små er vinderne

Blandt de "gamle" mobilproducenter har Sony Ericsson klaret sig bedst. Deres satsning på underholdning og musik synes vi er rigtig, og Sony Ericsson producerer fede mobiler, når blot de holder sig til "basic".

2009 blev året hvor Apple fortsat imponerede med iPhone. Selv om Apple ikke er lille som firma, er de fortsat små og nye på mobilmarkedet. Apple har vist, at nye øjne på mobilerne var tiltrængt.

HTC har vist, at hårdt arbejde og nytænkning giver pote. Satsning på systemet Google Android samt fokuseret udvikling af deres egen unikke brugerflade (HTC Sense) rykker HTC op til bordet med de store. Det næste år, skal de så bevise, at det ikke blot var held.

2009 samlet...

På positiv-listen finder vi Apple og HTC. På negativ-listen placerer vi LG og Samsung.

Nokia skal generelt stramme op, mens Sony Ericsson skal satse ensidigt på det de er gode til - det vil sige foto og musik.


Mere om mobilåret 2009:

 - Mobilåret 2009 - overraskelser og skuffelser
 - De tre bedste fra Nokia
 - Sony Ericssons 2009-hits
 - HTC's bedste mobiler kom i 2009
 - Apple er fed men skal tænke nyt
 - Samsung og LG mangler fokus
 - De 10 bedste mobiler i 2009
 - Kåring af 'Årets Mobiltelefon 2009'

<strong>Mobilåret 2009 - del 2</strong> > <a href=De tre bedste fra Nokia" />
Mobilåret 2009 - del 2 > De tre bedste fra Nokia
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

SPN 04-01-2010 14:24:16

IGen så vi det samme billede for ale mobiltelefoners vedkomende.

Svage batterier over hele linien.
Jeg mindes den første mobiltelefon jeg havde, det var en Nokia med udtræksantenne. Den kunnelige holde strøm en arbejdsdag(8 timer), så skulle den lades op igen. Nuvel den var tungere og mere klodset end dagens mobiltelefoner, og ikke spækket med alle de ting vi har i dag i mobiltelefonerne. Selv batteriet var stort og klodset.

Mange af dagens mobiltelefoner er så små, at de savner noget krop, og det er helt klart fordi man ikke sætter et ordentligt batteri i, som kan holde strøm i flere dage med alle de funktioner, som producenterne har indlagt til brugeren.
- Man kan med rette spørge; "Hvad skal vi så med alle disse funktioner, når batteriet ikke kan holde til det, og man risikerer at løbe "tør" for strøm og miste telefonsamtaler".
Jeg kander ikke nogen der har et 220 V stik med i baglommen, så man lige kan give en opladning når telefonen er ved at løbe tør!

Det bør trække gevaldigt ned ved bedømmelsen af mobiltelefonerne.

0 0
Mobilsiden.dk 04-01-2010 14:30:23

Hej SPN. Du har helt ret. Men det er generelt for stort set alle avancerede mobiler.

Jeg tror det hænger sammen med, at vi har noget et max med den batteriteknologi der aktuelt anvendes. Og så skal man vælge, om man vil være fx. iPhone 3-4 mm. tykkere for at få større batteri i. Og her rammer man jo så ind i designfolkene, som vil lave det lækreste produkt ;-)

0 0

Om brug af cookies