Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbatteriet, der kun skal lades op tre gange om året

Mobilbatteriet, der kun skal lades op tre gange om året

En tysk opfindelse kan forlænge batteritiden helt op til 30 gange og medvirke til, at mobilen kun skal oplades tre gange om året.

En ny tysk opfindelse kan sørge for, at mobilerne kun skal lades op tre gange om året.

Akilleshælen på rigtig mange mobiltelefoner er batteriet. Der kommer flere og flere funktioner i telefonerne, skærmene bliver større, og batteriforbruget stiger derfor også.

Det er ikke usædvanligt, at man oplader sin mobiltelefon hver tredie dag eller måske oftere, hvis man flittigt bruger funktioner som GPS, Bluetooth og lignende.

For mange mennesker er det en evig kilde til irritation, at mobilen skal oplades så ofte.

En ny mobil skal i gennemsnit lades op cirka 70 gange om året, men to unge tyskere, Sven Breidenbach og René Eschenweck, har fundet på en ide, som kan forlænge batteritiden op til 30 gange.

Simpel løsning

Der er som sådan ikke noget banebrydende ved deres idé, men som så mange gode påfund, bunder det i ganske simpel logik.

Mobiltelefonerne bruger en hel del strøm, også når de ikke er i brug.

Derfor spurgte de to unge tyskere sig selv, om hvorfor telefonen i det hele taget skal være tændt, når den ikke er i brug.

De gik derefter i gang med at udvikle en dims, som sørger for at slukke for telefonen, når den ikke er i brug, og som tænder for telefonen i det øjeblik, du modtager en sms eller et opkald.

Betragtelig energibesparelse

I dag går de fleste telefoner i standby-tilstand, når de ikke benyttes, her bruges der ikke lige så meget strøm. Men hvis telefonen helt slukkes, skæres der jo betragteligt ned på strømforbruget.

Selvom telefonen ikke benyttes af brugeren, har den stadigvæk forbindelse til en række netværksmaster. Telefonen modtager og sender konstant informationer til netværket, hvordan dette foregår, hvis telefonen er slukket, vides ikke.

Angiveligt kan det betragtes, som en form for avanceret standby-tilstand, hvor kun signalerings funktionerne får lov til at køre.

Ideen har indbragt de to unge tyskere prisen "Sonderpreis Mobilrundfunk", og de har nu ansøgt om patent på opfindelsen.


Læs også: 
Forkert behandling dræber mobilens batteri
Fem tips, der holder mobil-batteriet i form

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Søgaard 13-04-2010 10:01:02

Som jeg ser det vil det aldrig være relevant for den yngre genereations brugere. Mine forældre vil nok have stor nytte af det eftersom de har nået en alder, hvor en telefon kun skal kunne ringe. Jeg tvivler på at teknologien vil være nyttig på min iPhone. Den skal netop være forbundet hele tiden før man får max ud af den.

Mht. nedlukning af telefoner så tror jeg ikke at den lukker det hele ned. Jeg forestiller mig at processoren går i dvale og der bliver slukket for strømmen til alle andre processor. Når processoren så modtager et signal fra en separat del af telefonen som har eget kredsløb så booter den op. Den del der skal modtage signalet fra netværket behøver jo kun være meget simpel og derfor ikke særligt strømkrævende.

0 0
12-04-2010 15:39:35

Hvis de slukker mobilen helt, skal den så ikke nå at starte op før man kan modtage opkaldet?. Mange af de nye mobiler tager lige så lang tid som en pc at starte op.

Eller er det mig der har misforstået hele konceptet med at være "slukket" når man er en mobiltelefon?

PS: kan forresten godt lide i bruger tekniske termer som "en dims" i artiklen.

0 0
Andreas Birkjær 12-04-2010 15:51:59

Jeg må være dig svar skyldig Magnus, da jeg skrev artiklen, funderede jeg også over hvor mange processer som bliver lukket ned, og i så fald hvor lang tid det vil tage for at gøre enheden brugbar igen.

Men det jeg ville frem til med sidste afsnit, var at klargøre at mobilen jo under ingen omstændigheder bliver lukket helt ned - der vil altid være nogle signaleringsmeddelelser mobil og netværk imellem, ellers kan den af gode grunde ikke modtage opkald og sms'er :)


Angående "dimsen" så er det ganske enkelt mangel af bedre der får mig til at bruge så tekniske termer :)

0 0
Jonas Jensen 12-04-2010 18:11:07

min nokia tar omkring 10-15 minutter før jeg kan skrive sms'er, det er frustrende

0 0

Om brug af cookies