Mobilbatteriet, der kun skal lades op tre gange om året

En tysk opfindelse, kan forlænge batteritiden helt op til 30 gange og medvirke til, at mobilen kun skal oplades tre gange om året.

Mobilbatteriet, der kun skal lades op tre gange om året

En ny tysk opfindelse kan sørge for, at mobilerne kun skal lades op tre gange om året.

Akilleshælen på rigtig mange mobiltelefoner er batteriet. Der kommer flere og flere funktioner i telefonerne, skærmene bliver større, og batteriforbruget stiger derfor også.

Det er ikke usædvanligt, at man oplader sin mobiltelefon hver tredie dag eller måske oftere, hvis man flittigt bruger funktioner som GPS, Bluetooth og lignende.

For mange mennesker er det en evig kilde til irritation, at mobilen skal oplades så ofte.

En ny mobil skal i gennemsnit lades op cirka 70 gange om året, men to unge tyskere, Sven Breidenbach og René Eschenweck, har fundet på en ide, som kan forlænge batteritiden op til 30 gange.

Simpel løsning

Der er som sådan ikke noget banebrydende ved deres idé, men som så mange gode påfund, bunder det i ganske simpel logik.

Mobiltelefonerne bruger en hel del strøm, også når de ikke er i brug.

Derfor spurgte de to unge tyskere sig selv, om hvorfor telefonen i det hele taget skal være tændt, når den ikke er i brug.

De gik derefter i gang med at udvikle en dims, som sørger for at slukke for telefonen, når den ikke er i brug, og som tænder for telefonen i det øjeblik, du modtager en sms eller et opkald.

Betragtelig energibesparelse

I dag går de fleste telefoner i standby-tilstand, når de ikke benyttes, her bruges der ikke lige så meget strøm. Men hvis telefonen helt slukkes, skæres der jo betragteligt ned på strømforbruget.

Selvom telefonen ikke benyttes af brugeren, har den stadigvæk forbindelse til en række netværksmaster. Telefonen modtager og sender konstant informationer til netværket, hvordan dette foregår, hvis telefonen er slukket, vides ikke.

Angiveligt kan det betragtes, som en form for avanceret standby-tilstand, hvor kun signalerings funktionerne får lov til at køre.

Ideen har indbragt de to unge tyskere prisen “Sonderpreis Mobilrundfunk”, og de har nu ansøgt om patent på opfindelsen.

Læs også: 
Forkert behandling dræber mobilens batteri
Fem tips, der holder mobil-batteriet i form

Opfølgning:

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. mobilsiden gik et skridt videre. 12/4/2010 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel omkring temaet HTC Desire – mobiltest – del 2 – Den videre historie kan du læse her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..