Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbeskeder har erobret arbejdspladsen

Mobilbeskeder har erobret arbejdspladsen

Et stigende antal virksomheder bruger sms-beskeder til at kommunikere med de ansatte.

Mobilbeskeder bruges i et stigende antal virksomheder til at sende information ud til medarbejderne. Det fremgår af en undersøgelse blandt medlemmerne af Fagbladet 3F's Webpanel. Blandt de afspurgte er det næsten hver femte, der får information fra ledelsen via sms, og næsten 75 procent er positive overfor chef-sms'er.

Tendensen bekræftes af teleselskabet Telia og arbejdsgiver-foreningen Dansk Erhverv.

»Flere og flere af vores medlemsvirksomheder benytter sig af sms'er til at kommunikere med deres ansatte. Sms er et effektivt redskab til at udbrede praktiske oplysninger og koordinere arbejdsindsatsen,« siger Bjarne Jakobsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Den stigende brug af sms på arbejdspladsen får nu fagforeningen 3F til at understrege nødvendigheden af en klar personalepolitik.

»Det er en god idé, at arbejdspladsen har en klar personalepolitik om kommunikations-midler, herunder om det er tilladt for de ansatte at sygemelde sig via sms, og om arbejdsgiveren og medarbejderne kan bruge sms i kommunikationen med hinanden,« siger Karin Mette Thomsen fra 3F's juridiske sekretariat.

Næsten hver tredje af de adspurgte svarer, at de ikke er klar over, om det er tilladt at sende private sms'er i arbejdstiden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies