Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbeskeder spreder frygt for terror i Danmark

Mobilbeskeder spreder frygt for terror i Danmark

Terrortrusler mod Danmark cirkulerer på sms. Politiets Efterretnings-tjeneste ser med stor alvor på truslerne.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har modtaget flere henvendelser om terrortrusler mod Danmark der i øjeblikket rundsendes som sms-meddelelser. Det fik PET til at udsende en pressemeddelelse onsdag aften, hvor tjenesten advarer befolkningen mod at overreagere.

»Vi har i de seneste år og særligt den seneste tid set eksempler på, at der blandt andet florerer vandrerhistorier via sms samt diverse trusler og advarsler på internettet, via e-mail og andre medier. Det er i mange tilfælde ikke muligt at afgøre, i hvor høj grad disse trusler er reelle. Og om de personer eller grupper der står bag mv. råder over egentlig operativ kapacitet, eller om der er tale om forsøg på at skabe frygt og utryghed i befolkningen,« hedder det i udtalelsen fra chefkriminalinspektør Hans Jørgen Bonnichsen.

Samtidig kan PET ikke afvise, at der kan tale om reelle trusler mod Danmark.

»Politiets Efterretningstjeneste ser selvfølgelig ganske alvorligt på disse trusler og de indgår i efterretnings-tjenestens løbende vurdering af trusselsbilledet, og tjenesten er selvsagt optaget af sammen med sine samarbejdspartnere at spore afsenderne,« fortæller Hans Jørgen Bonnichsen.

Samtidig opfordrer tjenesten til, at truslerne ikke videresendes, og at man henvender sig til politiet, hvis man modtager trusler, også af denne karakter.

comon=on cat=on catname=default

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies