Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbetaling skal udbredes

Mobilbetaling skal udbredes

Amerikanske telegiganter er gået sammen i et projekt, som skal øge brugen af mobilbetalinger, ingen af selskaberne har dog kommenteret på projektet.

Betaling med kreditkort som Mastercard og Visa er efterhånden blevet en selvfølge, men selskaberne bliver nu udfordret af amerikanske telegiganter som AT&T og Verizon.

Står det til de to sidstnævnte selskaber, så skal det gamle kreditkort fryses ud, og dørene skal åbnes for betaling via smartphones.
De to mastodonter er involverede i en plan, angiveligt også sammen med T-Mobile og Barclay, som skal testes i Atlanta og tre andre byer i USA.

Her vil forbrugerne have mulighed for at lade kreditkortet blive i pungen, når der skal betales, og i stedet benytte mobiltelefonen.

Dog har ingen af de involverede selskaber kommenteret projektet, kendskabet stammer fra anonyme kilder, som har “direkte kendskab” til planen.

Kreditkort er en stor forretning

Det anslås at amerikanerne bærer rundt på cirka 1 milliard kreditkort, og hele 82 procent af privatforbruget i USA sker via Mastercard og Visa.

De to selskaber havde i 2009 sammenlagt en indtjening på godt 6 milliarder dollars.

Dog er det endnu uvist, hvor store gebyrer teleselskaberne vil opdrive for betalinger, men operationen kan fra deres side også være et forsøg på at udbrede salget af smartphones yderligere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies