Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbrug farligere end rygning

Mobilbrug farligere end rygning

En ny undersøgelse viser, at mobilbrug er farligere end rygning.

Risikoen ved mobilstråling er et af de emner, der ofte dukker op. Denne gang viser en forskning offentliggjort af den prisbelønnede kræftekspert Dr. Vini Khurana, at mobiltelefoner kan slå flere mennesker ihjel end rygning, skriver avisen The Independent.

Khurana fortæller, det er ventet, at denne trussel vil have langt større påvirkning på folks helbred end både asbeststøv og rygning. Han baserer dette på, at der er langt flere mobilbrugere end rygere.

Undersøgelsen hævder, at bruger man mobilen i 10 år eller mere kan man have dobbelt så stor risiko for hjernekræft end ellers. Det vil tage mindst et årti, at udvikle denne type kræft, noget som gør tidligere undersøgelser mindre utroværdige, da det er de færreste, der har brugt mobilen så længe.

Khurana hævder at mobilen kan redde liv i nødstilfælde, men konkluderer også, at der er sammenhæng med det øgede mobilbrug og visse typer af hjernesvulster, og tror dette vil blive bevist inden for de næste ti år.

Mobilbrugere skal benytte sin mobil med omtanke, siger Khurana og beder regeringer og mobilindustrien om, at forhindre unødig mobilstråling.

Hjernekirurgen har modtaget mere end 14 udmærkelser i løbet af de sidste 16 år og har gennem årene lavet mere end 100 undersøgelser i forhold til mobilstråling. I øjeblikket bliver resultaterne gennemgået af kolleger, inden de skal offentliggøres i et forskningsmagasin.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies