Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilbrug uden mobildækning på vej

Mobilbrug uden mobildækning på vej

Et australsk projekt muliggør måske mobilbrug på steder uden mobildækning.

De fleste har formentlig oplevet, at manglende mobildækning har været et problem og enten været skyld i man ikke kunnet afsende sms-beskeder, ringe eller ligefrem blevet afbrudt i en telefonsamtale.

Men nu er et team i Australien ved, at undersøge hvordan det kan undgås. Australske forskere har lavet et program, som gør det muligt for mobiltelefonerne at agere både telefon og "mobilmast".

Forskningsprojektet er endt op med to forskellige løsninger. Den ene er til katastroferamte områder, hvor infrastrukturen er så beskadiget, at det eksisterende netværk er nede.

Den anden løsning er en mere permanent løsning, som består af at man via mobiltelefonerne kan lave sit "eget" netværk. Her laves netværket mellem telefonerne via WiFi-forbindelsen.

Mobilen som router

Programmet de har udviklet har fået navnet Distributed Numbering Architecture (DNA) og gør, at mobiltelefonerne fungerer som deres egen router. Systemet har dog endnu ikke en større rækkevidde end nogen hundrede meter per mobiltelefon.

Forskerne arbejder også på en specialdesignet mobiltelefon, der bliver skræddersyet til områder uden dækning, den bærer arbejdsnavnet Batphone.

Forskerne håber på, at få den tilstrækkelige økonomiske støtte og sker dette arbejder de udfra, at de indenfor de næste 18 måneder vil have noget klar til den almene forbruger.


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten Knudsen 17-07-2010 19:06:33

Find på noget andet eller fremstå som hjernedød.

0 0
Bjarke Hansen 16-07-2010 16:25:14

Det koncept er jo allerede udviklet fra langt tid siden.... TETRA systemet som falck og politi skal bruge....

Bruger master, men fungere også uden masterne imellem

0 0

Om brug af cookies