Mobilbrug uden mobildækning på vej

Et australsk projekt muliggør måske mobilbrug på steder uden mobildækning.

Mobilbrug uden mobildækning på vej

De fleste har formentlig oplevet, at manglende mobildækning har været et problem og enten været skyld i man ikke kunnet afsende sms-beskeder, ringe eller ligefrem blevet afbrudt i en telefonsamtale.

Men nu er et team i Australien ved, at undersøge hvordan det kan undgås. Australske forskere har lavet et program, som gør det muligt for mobiltelefonerne at agere både telefon og “mobilmast”.

Forskningsprojektet er endt op med to forskellige løsninger. Den ene er til katastroferamte områder, hvor infrastrukturen er så beskadiget, at det eksisterende netværk er nede.

Den anden løsning er en mere permanent løsning, som består af at man via mobiltelefonerne kan lave sit “eget” netværk. Her laves netværket mellem telefonerne via WiFi-forbindelsen.

Mobilen som router

Programmet de har udviklet har fået navnet Distributed Numbering Architecture (DNA) og gør, at mobiltelefonerne fungerer som deres egen router. Systemet har dog endnu ikke en større rækkevidde end nogen hundrede meter per mobiltelefon.

Forskerne arbejder også på en specialdesignet mobiltelefon, der bliver skræddersyet til områder uden dækning, den bærer arbejdsnavnet Batphone.

Forskerne håber på, at få den tilstrækkelige økonomiske støtte og sker dette arbejder de udfra, at de indenfor de næste 18 måneder vil have noget klar til den almene forbruger.

Temaet er ikke slut

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. mobilsiden kørte videre med bolden. 13/7/2010 gik vi videre med en artikel med temaet Virksomheder er ubekymrede om mobil-sikkerhed – Du kan læse den her. Seneste nyheder om Mobiltelefon finder du her..