Mobilbrugere med taletidskort skal registreres

Alle skal registreres, når de køber et taletidskort, lyder kravet fra politiet. Supermarkeder forudser lange køer ved kasserne.

Mobilbrugere med taletidskort skal registreres

Politiet og Justitsministeriet vil have, at danskerne skal oplyse navn, adresse og cpr-nummer, når de køber et taletidskort. Det skal ske, fordi de anonyme taletidskort ofte bliver benyttet i forbindelse med kriminalitet, skriver Business.dk.

En arbejdsgruppe fra Justitsministeriet og Videnskabsministeriet skal således aflevere et oplæg til Folketinget om, hvordan det kan gennemføres.

Teleselskaberne skal registrere og opbevare personoplysningerne i et år, så politiet kan benytte dem ”til brug for efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold”.

Ifølge landets største indkøbskæde, Coop, vil et krav om registrerede taletidskort skabe lange køer i supermarkederne.

– ”Det vil betyde kaos i supermarkederne og mangedoble tiden ved kassekøerne. Det er omvendt et område, som vi vil strække os meget langt for at bevare, for vi har en meget stor, tocifret millionomsætning på taletidskort, som er et væsentligt forretningsområde. Men det vil være uholdbart, hvis vi skal lave en fysisk, gammeldags, skriftlig registrering på papir. Det hænger slet ikke sammen med det tempo, der er ved kassen,” siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop.

Arbejdsgruppen lægger ligeledes op til at adgang til internetcaféer og gratis hot-spots skal registreres hver gang.

Læs også:
 – Forbrugerrådet: Ingen navne på taletidskort

Historiens videre kronologi

Historien fik nyt liv. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 1/8/2008 vinklede vi sagen videre med et indlæg om Taletidskort kan koste dyrt for branchenKlik her for at læse artiklen.. Læs også seneste nyt om temaet her..