Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobildata minianalyse: Telia sætter konkurrenterne til vægs

Mobildata minianalyse: Telia sætter konkurrenterne til vægs

Benyttes mobiltelefonen til at læse nyheder og tjekke mails, har Telia markedets bedste pris. Det viser en gennemgang af selskabernes dataprodukter, som Mobilsiden.dk har foretaget. Ulempen er dog, at hastigheden ikke når på højde med konkurrenternes.

Ubegrænset datatrafik på mobilen for 59 kroner om måneden er Telias seneste udspil i et uoverskueligt mobilmarked. I realiteten betyder produktet, at både erhvervs- og privatkunder kan benytte mobilen ubegrænset til mails, netsurf og andre dataaktiviteter, uden at tænke på regningen.

Mobilsiden.dk har gennemgået konkurrenternes produkter og kan konstatere, at ingen har en løsning, der kan konkurrere med Telias.

TDCs produkt "Fri Surfin" koster 229 kroner pr. måned, og kan kun bestilles med et begrænset udvalg af mobilabonnementerne. 3's datapakke ender i en månedspris på 299 kroner, mens Sonofon slet ikke har en flatrate dataløsning på hylderne.

- "Vi byder konkurrencen fra Telia velkommen. Sonofon er der for kunderne, og derfor evaluerer vi løbende vores produkter for, at tilgodese kundernes behov bedst muligt", siger Peter Glüsing, pressechef i Sonofon.

Det bedste tilbud

- "Kan man finde et abonnement, der matcher ens generelle forbrug, er en kombination med Telias datapakke klart markedets bedste datatilbud til mobilen. Konkurrenterne er med 'Fri Surf' kørt helt ud på et sidespor", lyder vurderingen fra Mobilsiden.dks chefredaktør John G. Pedersen.

Han gør opmærksom på, at data på mobilen ikke er det samme som 'mobilt bredbånd'. Sidstnævnte anvendes, når netadgangen sker via bærbar computer, mens mobildata er f.eks. internetadgang og mails direkte på mobilen.

Aktuelt har Telia blandt mobiloperatørerne den ringeste udbredelse af det hurtige 3G og Turbo 3G net, der indtil videre er forbeholdt iPhone 3G-brugere. Derfor er selskabets dataløsning kun relevant, hvis man kan leve med en lavere hastighed via GPRS og EDGE.

<strong>Læs også:<br /></strong> - <a href=Telia udløser priskrig på mobildata
 - Iphone 3G får mere data" />

Flatrate med begrænsning

Alle teleselskabernes flatrate-produkter har begrænsninger, for at forhindre misbrug. Ved ubegrænset tale kan der kun tales en time af gangen, og dataprodukterne har limits, der begrænser hvor mange megabytes, der må hentes. I praksis har det dog ingen betydning

 - "Forbrugsgrænsen skal udelukkende forhindre misbrug, som kan gå udover andre kunders oplevelse af netværkskvaliteten", fortæller Telias adm. direktør Jesper Brøckner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies