Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobildebat.dk afslører mobilfuskeren Maxtalk

Mobildebat.dk afslører mobilfuskeren Maxtalk

Fusk, snyd, svindel – anklagerne fyger gennem luften. Brugere på Mobildebat.dk har sat fokus på internet-mobilfirmaet Maxtalk, der nu har lukket deres forretning. Politiet er gået ind i sagen.

Debat: <a href=Læs brugernes indlæg om Maxtalk...
Debat: Brugernes politianmedelse af Maxtalk..." />

Det startede som et godt tilbud om billige telefoner og billige abonnementer. De gode tilbud fik kunder til at tilmelde sig, og indbetale penge – i god tro om, at de fik ’value for money’.

Mobildebat.dk, Danmarks største debatside om mobiltelefoner, begyndte brugerne den 9. februar 2007, at skrive om Maxtalk. Her bemærkede en bruger: ”Det er nok almindelig fup, et firma som tager i røven med Ewire”, og her en lille måned senere, viser den forudsigelse at meget tæt på virkeligheden.

Overfor Computerworld.dk bekræfter Østjyllands Politi, at man undersøger Maxtalk.

Ewire opmærksomme

Betalingsfirmaet Ewire, der har stået for transaktionerne omkring Maxtalk, er også i fokus, da deres telefonnummer nu står på forsiden af Maxtalk.dk. Kunder der har overført penge, opfordres til at kontakte Ewire, der lige nu har travlt med at besvare henvendelser i sagen.

”Det er nogle fuppere og rent bedrageri”, siger medejer af Ewire, Lasse Rungholm, til Computerworld. Ewire opdagede hurtigt problemer med Maxtalk, da der blev hævet penge før varen var leveret, hvilket er imod retningslinierne fra Forbrugerombudsmanden. Ewire afbrød samarbejdet med Maxtalk, efter kun 14 dage. I de tilfælde hvor det har været muligt, har Ewire tilbageført pengene til kunderne.

Samlet vurderes beløbene at være omkring 150.000 kroner. Langt fra alle penge er dog betalt gennem Ewire, da nogle kunder har valgt at lave en direkte bankoverførsel. For denne gruppe, er der desværre ingen hjælp, da overførsel fra konto til konto, sker på eget ansvar.

Også en række annoncemedier mangler penge. Både hos Jubii.dk, Krak.dk og Eniro.dk har Maxtalks reklamer været set. Så vidt vides, har ingen af disse medier fået penge for reklamerne. Maxtalk har på Mobildebat.dk tidligere fortalt, at de har brugt 800.000 kroner på markedsføring.

Mobildebat.dk får skylden for Maxtalk's lukning

På Maxtalk.dk får debatten på Mobildebat.dk indirekte skylden for, at firmaet måtte lukke deres forretning. Beskyldningen tager chefredaktør og administrator på debatsiden, John G. Pedersen med knusende ro:
”Når et firma direkte optræder uprofessionelt på nettet er det rimeligt at brugerne stiller spørgsmål. I dette tilfælde har debatten netop været med til at forhindre, at endnu flere er blevet snydt”.

John G. Pedersen fortæller videre, at Maxtalk tidligere har kontaktet Mobildebat.dk, for at få debatten om firmaet lukket ned:
”Det gør vi naturligvis ikke. Men vi opfordrede Maxtalk til og deltage i debatten og give deres syn på sagen og beskyldningerne. Deres forklaring tilfredsstillede dog ikke brugerne. Derimod skrev mange, at de først var tilfredse når de modtog de bestilte varer”.

Chefredaktøren takker i øvrigt brugerne for en sober debat, og ikke mindst betalingsfirmaet Ewire, der også har brugt tid på at besvare de spørgsmål som direkte drejede sig om deres tjeneste.

Mobilsiden.dk har ligesom Computerworld.dk ikke kunne få forbindelse til Maxtalk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies