Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobile medarbejdere kan være skadelige for virksomhederne

Mobile medarbejdere kan være skadelige for virksomhederne

Medarbejdere med mobile enheder udgør i en større grad en sikkerhedsrisiko for virksomhederne.

Firmaer der tilbyder mobiltelefoner til medarbejderne, kan udgøre en reel sikkerhedsrisiko, det slår ny analyse fast.

Det er analysefirmaet IDC der har fortaget en undersøgelse blandt nordiske virksomheder, som viser mobilen i en større grad udgør en fare for virksomhederne. Det skriver Computerworld.dk.

Mobile enheder indeholder nemlig langt flere informationer om virksomhedens produkter, knowhow, samt andre værdifulde informationer end tidligere.

Når medarbejderne mister deres mobile enheder såsom smartphones og tablets, så udgør det en større sikkerhedsrisiko end tidligere viser analysen.

Derudover har IDC erfaret at hele 47 procent af de adspurgte virksomheder i nogen grad, og ni procent i højere grad har erfaring med medarbejderne der mister deres mobile enheder.

- ”Tidligere havde det ikke voldsom stor betydning, at en medarbejder mistede sin telefon, det kunne højst betyde, at billeder, opkaldsliste og sms-beskeder ville blive kompromitteret. Men i dag er der adgang til en helt anden type data, derfor bliver sikkerheden vigtigere," siger it-analytiker Anders Elbak fra IDC Nordic.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Schwartz 10-10-2012 11:35:21

Synes at der efterhånden er gået lidt for meget sikkerhedsteater i det hele, hvis nogen ønsker at vide noget om et firmas data, skal de nok finde ud af det på den ene eller den anden måde. Sikkerhedsteater i form af password låste telefoner viruschecker og krypterede harddiske er blot teater...

0 0
Jesper Nørgaard 09-10-2012 19:50:50

....hamrende fantastisk der er virksomheder, som min, der tilbyder device management systemer som sikre virksomheders data ved mistede terminaler. :-)

Men ja, det er et kæmpe problem som så småt er ved at gå op for virksomhedslederne rundt omkring i det smukke danske land.

/Nørgaard

0 0

Om brug af cookies