Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen afløser kontanterne

Mobilen afløser kontanterne

I 2009 vil flere og flere betalinger ske gennem mobiltelefonen. Der er dog stadig et stykke vej endnu.

Når 2008 afløses af 2009, vil det snart være slut med kontanter i pungen. Inden længe vil betalingen, kunne ske med mobilen istedet for pungen eller dankortet.

Allerede nu er teleselskaberne i gang med, at åbne for betaling af en række varer via sms. Udbyderne forventer, at vi går en fremtid i møde uden mønter og sedler - fordi mobilen er lige ved hånden.

Sidste år startede FynBus et pilotprojekt, og kommunikationsleder hos FynBus, Martin Krogh fortæller til politiken.dk, at pilotprojektet på Fyn viser, at buspassagererne tog bedre imod sms-billetterne, end FynBus havde håbet på.

I januar følger flere solcentre samt hovedstadens trafikselskaber med sms-billetter, så passagererne kan springe køen over.

Projektchef i TDC Jakob Lind siger til politiken.dk, at han er overbevist om, at betaling via mobilen reducerer brugen af kontanter.

Skeptisk forbrugerråd

I starten må danskernes tjenester eller køb ikke overstige 225 kroner. Forbrugerrådet mener, mobilbetalingen vil lette danskernes hverdag, men de er skeptiske over beløbsgrænsen, samt at der ikke skal anvendes pin-kode i forbindelse med købene, som vi kender det fra køb med dankort.

Nationalbanken mener desuden ikke, at kontanterne vil forsvinde fra danskernes pung. En stor analyse fra 2006 viser, at omløbet med kontanter er vokset de sidste 15 år, på trods af stigende brug af elektroniske betalinger.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies