Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen afslører alt om dit liv

Mobilen afslører alt om dit liv

Big Brother: Har du tænkt på hvor meget mobilen egentlig ved om dig? I fremtiden ved den endnu mere.

<p>Nokia N97 og N97 mini er eksempler på mobiler der har mange sensorer indbygget.</p>

Nokia N97 og N97 mini er eksempler på mobiler der har mange sensorer indbygget.

Udover at mobiltelefonen indeholder personlige ting som SMS'er, billeder, mail, kalenderaftaler, kontaktpersoner og måske adgang til din Facebook-profil, har den også fuldkommen tjek på en lang række andre ting.

Smartphones som f.eks. Nokias N- og E-serie, HTC's touchmobiler og Apple iPhone er fyldt med sensorer, som hvis de bliver brugt på den rigtige måde, kan afsløre meget om dig.

- "De moderne mobiler indeholder sensorer, der kan danne et ret præcist billede af den situation, som du befinder dig i", fortæller adjunkt Jakob Eg Larsen fra DTU Informatik til Videnskab.dk

På DTU arbejder Jakob Eg sammen med forskerkolleger om udviklingen af software, som kan sammensætte informationerne fra GPS, Bluetooth, mikrofon, lyssensor, kompas osv. Dette kan give et billede af mobilbrugerens adfærd og omgivelser.

Billederne ved mere end du tror

Forskerne arbejder aktuelt med et fotoalbum.

- "I det øjeblik, du tager billedet, så registrerer mobiltelefonen alt den information, som den kan få omkring din nuværende sammenhæng, og knytter det til billedet", lyder det fra forskeren.

Udover tid og sted ved fotoalbummet også om, Bluetooth-sensoren opdagede vennernes mobiler i nærheden, da billedet blev taget. Programmet kan yderligere berige billedet ved at hente oplysninger om vejrforhold m.v. Det hele sker automatisk.

I praksis betyder det, at man ud fra et billede kan sige "der var regnvejr på ferien i Spanien, og du var sammen med vennerne Michael og Kristian".

Dette er kun begyndelsen. Kombinationen af mobilens indsamlede datamængder kan danne grundlag for både spændende og skræmmende tjenester i fremtiden.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies