Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen afslører din identitet

Mobilen afslører din identitet

Din mobiltelefon efterlader usynlige spor når du bevæger dig rundt med din mobil telefon, som afslører hvem du er.

De fleste mobil applikationer benytter lokationsdata til, at levere skræddersyede tjenester og annoncer. Men nu advarer forskere om, at lokationsdata kan afsløre mere om dig end du formentlig tror. En mobilbrugers bevægelsesmønster kan bruges til at identificere den enkelte person, og er ligeså unikt som et fingeraftryk. Det skriver BBC, ifølge Comon.dk.

Forskerne har analyseret bevægelsesdata for halvanden million brugere i en periode på 15 måneder og kan konstaterer at hver person har sit helt eget personlige mønster. De fortæller også, at man med blot fire referencepunkter kan identificere 95 procent af alle individer.

Vi tænker måske, at det er tilfældigt hvor og hvornår man er bestemte steder. Men de fleste mennesker flytter sig typisk mellem de samme steder – hjemmet, arbejdet og dagligvarer butikker. Og vanen tro tager vi ofte samme vej.

Producenter af satellit-navigation benytter også data fra GPS-enheder og mobiltelefoner til at forbedre deres trafikinformationer – dette gøres ved at beregne hvor hurtigt brugerne bevæger sig.
 
 - "I 1930'erne fandt man ud af, at du har brug for at måle 12 punkter for at identificere et unikt fingeraftryk. Vi har gjort akkurat det samme, men vi har brugt mobildata i stedet. Den måde vi bevæger os på og vores adfærd er så unik, at fire punkter er nok til at identificere 95 pct. af alle mennesker," siger forskeren Yxes-Alexandre de Montjoye fra Massachusetts Institute of Technology.

Forskerne håber, at kunne starte en debat om, hvordan lokationsdata benyttes.

 - "Det er ikke vore hensigt at fremstille det som en 'Big Brother' situation, hvor det ser som om 'vi ved alt om dig'. Men vi viser, at selvom der ikke er noget navn eller mailadresse, så er det stadig personlige data, som skal behandles forsigtigt," siger forskeren.

 - Så meget ved ”Big Brother” om dig

Du kan læse hele artiklen om identificering af brugere med lokationsdata her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies