Mobilen bliver dit nye dankort

Betalingskort forsvinder ud af danskernes tegnebøger og bliver i fremtiden erstattet af en lille chip i mobiltelefonen, vurderer teleanalytiker.

Mobilen bliver dit nye dankort

Det er allerede virkelighed i Japan, og i løbet af ganske få år vil konceptet ‘mobilbetaling’ også vinde indpas i Danmark, vurderer teleanalytiker John Strand, det skriver Fyens Stiftstidende

– “Nokia indbygger denne facilitet i sine nye telefoner, og jeg tror, det bliver standard i alle telefoner i løbet af ganske få år,” forklarer John Strand.

Når først teknologien er helt på plads i telefonerne er målet stort set nået, da langt de fleste dankortterminaler allerede er forberedt til denne type micro-chip betaling.

Danskerne ordner pengesager med mobilen

– “Så den gode nyhed er, at butikkerne ikke behøver at investere ret meget mere end 1000 kroner for at få opgraderet deres dankort-terminaler til også at kunne modtage betaling fra telefoner,” siger John Strand.

Danskerne er da også tilsyneladende parat til at bruge deres mobiltelefon til at ordne pengesager med.

På to måneder har over 85.000 danskere downloadet applikationen til Danske Banks nye mobilbank, som gør det muligt at køre netbank direkte på telefonen.