Mobilen bliver hurtigt skrottet igen

Knap halvdelen af mobilbrugerne skifter telefonen ud med en ny, når der er gået et år til halvandet. En ud af ti skifter den allerede hvert halve år.

Mobilen bliver hurtigt skrottet igen

Mange mobiltelefoner bliver kun brugt et halvt eller et helt år, inden de bliver skrottet til fordel for en ny. Det viser en undersøgelse, som hukommelsesproducenten Kingston har foretaget.

12 procent af de adspurgte svarede, at de skifter mobilen ud med en ny og bedre model blot seks måneder efter købet.

Næsten halvdelen venter dog lidt over et år, inden de lægger mobilen i skuffen. 43 procent angiver således, at de skifter til en ny telefon efter tolv til atten måneders brug.

1.000 britiske mobilbrugere deltog i undersøgelsen, som ligeledes viste, at seks ud af ti personer, ikke tager backup af deres data på mobilen.

En undersøgelse fra Telia har tidligere vist, at danske skuffer og skabe nærmest bugner af brugte mobiltelefoner. Hvilket gør, at der er et stort brugtmarked for mobiler.

Læs også:
 – Titusindvis af mobiler skal have nyt hjem

Efterfølgende nyt om sagen

Vores redaktion har fulgt op på historien. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 17/3/2010 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med artiklen; HTC Legend sælges fra mandag – Læs mere her. Se også seneste nyt om tematikken her.