Mobilen bliver i stigende grad et betalingsmiddel

Det bliver mere og mere udbredt at bruge telefonen som betalingskort. Men der går dog et par år, før vi kan betale med mobilen i supermarkedet.

Mobilen bliver i stigende grad et betalingsmiddel

I fremtiden er det slut med at rende rundt med kontanter og dankort.

Så er det eneste du har brug for, din mobiltelefon.

Men selvom vi allerede nu kan betale med mobilen, når vi for eksempel vil købe en busbillet eller en koncertbillet, så går der nogle år endnu, før vi kan handle dagligvarer med mobilen.

System under udvikling

De europæiske banker er i gang med at udvikle et system, der gør det muligt at betale i supermarkedet, blot ved at glide mobilen kontaktfrit hen over et lille betalingsfelt

– “Vi har en forventning om, at systemet kan være klar om ca. tre år,” siger Mette Grimm Munck, produktchef hos Danske Bank.

Systemet kræver blandt andet, at mobiltelefonerne i fremtiden udstyres med endnu en teknologi, NFC, der er en slags bluetooth.

Betaling med mobilen er allerede en succes

Allerede i dag er de såkaldte “fjernkøb” med mobilen en stor sucess. 
Cirka 30 millioner gange på et år køber danskerne ifølge TDC en ydelse via mobiltelefon, for eksempel busbilletter eller ringetoner.
Men der er en begrænsning på 225 kroner per køb med det nuværende system, på grund af EU-lovgivningen.
Med det nye system, der er under udvikling, bliver den begrænsning ikke et problem, fordi der i stedet for “fjernkøb” bliver tale om “nærbetaling”, fordi man fysisk kører sin mobil over betalingsfeltet. 

Det sidste nye om emnet

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 21/4/2010 bragte vi nyt i sagen med nyheden om Nu skal eleverne SMS’e i skolen – Artiklen finder du her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..