Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen bliver lydløs i bestemte områder

Mobilen bliver lydløs i bestemte områder

Software: Smartprofile slår lyden til og fra, når du bevæger dig rundt mellem GSM-masterne.

Skærmbilled fra programmet
Skærmbilled fra programmet "smartprofile"

Der er ikke noget mere irriterende end at sidde i biografen eller til et møde og høre en mobiltelefon ringe. Pinligt er det, når det er en selv, der har glemt at slå lyden fra. Men nu er der kommet et program, som kan hjælpe alle os, der glemmer at slå lyden fra manuelt.

Smartprofile hedder programmet, der indtil videre kun er kompatibelt med Nokias S60 3rd edition telefoner. Programmet indeholder en del af de normale funktioner i profilindstillingerne. Man kan således indstille programmet til at slå lyden fra på bestemte tidspunkter. Har man fast mødetid mellem 9 og 10, kan telefonen indstilles til at være lydløs i dette tidsrum. Er det en fast ugedag klarer programmet også det. Men når dette allerede er funktioner, der findes i S60 telefonen, undrer man sig sikkert nu over, hvad programmet kan.

Det unikke ved Smartprofile er, at programmet kan slå lyden fra alt efter, hvor telefonen befinder sig. Er du eksempelvis i biografen eller på biblioteket kan programmet slå lyden fra.

Programmet fungerer ved at registrere hvilken GSM-mast, mobiltelefon kommunikere med. Oplysningen lagres i programmet og næste gang man befinder sig i samme område, slår programmet automatisk lyden fra.

Et problem med programmet er, at programmet netop udregner stilhedsområdet udfra den nærmeste GSM-mast. I byerne, hvor masterne står tæt, er det intet problem, men i landområderne, hvor der er lidt længere mellem masterne, bliver stilhedsområderne større.

En smart ting ved Smartprofile er dog, at programmet starter op med telefonen og kører i baggrunden. Når først programmet er installeret, skal man ikke tænke på andet end at gemme nye stilhedsområder, første gang man befinder sig i dem.

Smartprofile kan prøves gratis i to uger, hvorefter det koster 9,95 dollars. Programmet kan findes på http://shop.my-symbian.com/

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies