Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen er en regulær bakteriebombe

Mobilen er en regulær bakteriebombe

Bakterier samles nemt på vores mobiltelefoner, som derfor bør rengøres dagligt, lyder det fra Statens Serum Institut.

Vores mobiltelefoner er bakteriemagneter. Det betyder, at forkølelse og maveonde uden problemer lever videre i bedste velgående på din mobil.

- ”Det, man har på sine hænder, får man også på sin telefon. Der er omkring en million bakterier på et tommelfingeraftryk. Prøv så at tænke på, hvad der er på mobilen,” siger afdelingslæge Elsebeth Tvenstrup Jensen fra Central Enhed for Infektionshygiejne på Statens Serum Institut til dr.dk.

Hun opfordrer derfor mobilbrugerne til dagligt at tørre telefonen af – og helt undgå at tage mobilen med på toilettet.

- ”Udover dine egne bakterier får du også andres bakterier på hænderne. Hvis man har Roskildesyge, udskiller man en million virus per gram diarre. Der skal blot 10-100 virus for at blive syg, så pas på,” advarer Elsebeth Tvenstrup Jensen.

Det kan ligeledes være en god idé at ’spritte’ hænderne med desinficerende væske, inden man rører ved sin mobiltelefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 20-04-2010 11:19:27

Det dér med toiletbesøg har jeg aldrig rigtigt kunnet se pointen i..

Hvad hjælper det, at man passer så utroligt godt på sine hænder og bakterier, vasker hænderne med de berøringsfrie vandhaner, sæbeautomater og tørreappareter, afspritter hænderne og ikke rører ved sin mobil med en fjernstyret ildrager.

Alligevel har man knappet bukserne - så er der baktierier på dem. Og når man forlader toilettet, hvad gør man så? De fleste åbner døren (det er få der er så blufærdige de sidder og trykker for åben dør), og hvordan åbner man døren? Med hænderne!

Så der skal bare éen med roskildesyge til på et hvilket som helst toilet (tænk selv igennem hvilke forskellige toiletter du har brugt den sidste uge), som ikke vasker hænderne grundigt, og så sidder baktusserne på håndtager.

Så kan man være nok så stolt af, man lige har afsprittet hænderne, telefonen, tøjet, børnene, m.v.

Så hvad hjælper det at blive panisk og bruge 1/3 af sin indkomst på disinficeringsmiddel når man fanger baktusserne. For tror kun det er Peter Lund Madsen og et fåtal andre der tager papir med fra toilettet for at åbne døren. Men måske de er de klogeste alligevel: Survival of the smartest...

Nå, det var bare lidt strøtanker :D

0 0

Om brug af cookies