Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen får længere batteritid og flottere TV-billeder

Mobilen får længere batteritid og flottere TV-billeder

Fremtid: Et dansk forskerhold skal stå i spidsen for et projekt hvor formålet er at give længere batteritid og skarpere TV-billeder på vores mobiltelefoner.

Den vel nok største udfordring på nutidens mobiltelefoner er, at de tømmer batteriet ualmindeligt hurtigt, hvilket egentlig ikke er batteriet skyld, men primært vores mere aktive brug af særligt smartphone-funktionerne.

Nu har et forskerhold på Aalborg Universitet fået penge til, over en periode at forske i, ikke bare hvordan mobilerne kan bruge mindre strøm, men også hvordan mobiltelefonerne kan "samarbejde" når de er tæt på hinanden - såkaldte "mobile clouds".

I dag arbejder alle mobiltelefoner alene. Derfor er det tanken at organisere mobiler som befinder sig i umiddelbar nærhed af hinanden i grupper, som automatisk kan samarbejde.

Lavere batteri-forbrug og flot TV-billede

- "Mobilenheder som befinder sig i nærheden af hinanden kan samarbejde og hjælpe hinanden til bedre modtageforhold", siger lektor Frank Fitzek fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.

Forskerne mener, at vores mobiltelefoner vil kunne spare energi, fordi de i fællesskab kan skabe en lokal mobildækning. I dag henter hver enkelt mobil deres signal enkeltvis. Men når der skabes en "sky" skal den enkelte mobil ikke bruge så meget energi fra batteriet. Lidt populært sagt: "I stedet for, at alle bruger meget energi, kan alle i stedet brug lidt energi, til fælles gavn".

Teamet i Aalborg mener også, at hvis mobilerne deles om at hente f.eks. et TV-signal, vil billedkvaliteten blive bedre, og fotos fra mobilen kan deles med andre eller suppleres af billeder, som andre telefoner har taget fra andre vinkler, og som efterfølgende kan sættes sammen til et 3D-motiv.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

primestr_ 09-12-2010 23:46:40

Det lyder rigtig "smart" og heller ikke urealistisk. Held og lykke til folkene bag. Ser frem til at høre mere om denne sag.

0 0
09-12-2010 11:44:50

En lille note om Aalborg Universitets hidtidige bidrag til mobilverdenen. Som det fremgår af min overskrift så kan fleste sikkert gætte at den interne antenne som i mange år har været standard i alle mobiltelefoner er opfundet på AAU.

0 0

Om brug af cookies