Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen `frikendt´for at udvikle hjernekræft

Mobilen `frikendt´for at udvikle hjernekræft

Der er ingen forhøjet risiko for kræft i hjernen, så børn kan også trygt bruge mobiltelefonen, mener forskere.

Strålerne fra mobiltelefoner giver ikke større risiko for hjernekræft hos børn, det viser en ny international undersøgelse - der også havde dansk deltagelse.

Undersøgelsen har forsøgt at kaste lys over, om mobilstråling øger børns risiko for at udvikle hjernekræft, det skriver nyhedsmediet videnskab.dk.

Resultaterne af Cefalo-undersøgelsen er offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift "Journal of National Cancer Institute".

Kræftforskningen har hidtil fokuseret på at undersøge sammenhængen mellem hjernekræft hos voksne og deres brug af mobiltelefon. Størstedelen af disse har ikke fundet nogen sammenhæng for almindelige brugere.

Børn vs. mobilstråling

Kendskabet til mobilstrålingens effekt på børn har ikke været så stor. Og den gængse holdning har været, at børn er mere følsomme over for mobilstråling, da de har et tyndere kranie.

Men nu viser Cefalo-undersøgelsen altså, at mobilstråling ikke giver kræft hos børn.

I alt har 352 børn og unge deltaget i undersøgelsen, som der var diagnosticeret en hjernetumor hos mellem 2004 og 2008.

Deres brug af mobiltelefon blev så sammenlignet med 646 tilfældige personer, med samme køn, alder og kom fra samme område.

Resultatet var, at der ikke var flere børn med hjernetumorer, der havde været hyppigere brugere deres telefon, end tilfældet var hos kontrolpersonerne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies