Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen giver ikke kræft

Mobilen giver ikke kræft

Der er ikke noget, der tyder på, at øget mobilbrug giver større risiko for kræft. Det konkluderer stor dansk undersøgelse.

Danskere, der i årtier har talt i mobiltelefon, behøver ikke at frygte at få kræft af deres mobilforbrug. Det konkluderer en stor dansk undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Danske forskere har fulgt over 420.000 danskere med mobilabonnement, og undersøgt om de har en øget risiko for kræft sammenlignet med den øvrige befolkning.

»Vi har sammenlignet på cancertilfælde mellem de to grupper, og det viser sig, at mobiltelefoni ikke har nogen indvirkning på kræft. Samtidig har vi heller ikke konstateret øget forekomst af hjernesvulst, end man skulle forvente,« siger kræftforskeren Joachim Schüz, der har stået i spidsen for undersøgelsen, der er lavet for Kræftens Bekæmpelse.

Forskerne har især fokuseret på kræft i hjernen, da mobiltelefonen i de fleste tilfælde holdes tæt til hovedet. Men samtidig vil forskerne ikke afvise, at storbrugere af mobiltelefoni kan have været udsatte for kræftfare, da dette ikke er undersøgt.

»Men i det store hele er studierne gode nyheder for mobilbrugere, da vores undersøgelser i det mindste taler imod, at man ligefrem skulle have en øget risiko for hjernetumorer, efter mange års brug af mobiltelefon,« siger Joachim Schüz, der har stået i spidsen for kræftundersøgelsen.

Samtidig advarer kræfforskeren mobilglade danskere mod at bruge undersøgelsen til at tale længere i mobil. Forskerne har ikke taget højde for mobilabonnenternes daglige forbrug.

»Vi kan altså ikke udelukke, at langtidsbrugere, som taler i mobiltelefon hele tiden, måske vil opleve en højere risiko for sygdom senere i livet. Det er derfor vigtigt, at slå fast, at børn for eksempel ikke har været en del af denne undersøgelse,« siger Joachim Schüz.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies